Scott Turow: Identtiset

Osta kirja itsellesi

Kaksoisveljet, joista toinen, Paul, pyrkii kotikaupunkinsa pormestariksi toisen vapautuessa vankilasta. Cass tunnusti kaksikymmentäviisi vuotta sitten murhanneensa tyttöystävänsä. Nuo vuodet Paul vietti jokaisen illan kirjoittamalla veljelleen ja tapaamalla tätä viikottain. Ditan murha ja sen tutkinta on jäänyt kuitenkin kaivelemaan useamman henkilön mieltä. Toisten salaa, toisten erittäin julkisesti. Cass tunnusti, mutta se ei riitä. Hän ei ole murhaaja.

Kuolemaa aletaan tutkia uudelleen, koska Hal Kronon ei koskaan voi unohtaa sisartaan. Jotta peli pysyisi rumana, hän tekee kaikkensa saadakseen jommankumman Gianis’n veljeksistä syylliseksi. Entinen FBI-agentti Evon Miller ja yksityisetsivä Tim Brodie alkavat selvittää vanhaa juttua perinpohjin. Kun kumpikin tahollaan saavat selville hieman irrallisiakin paloja, alkaa Ditan kuolema näyttäytyä aivan toisessa valossa. Varsinkin kun DNA-tutkimukset tuovat esille erittäin oudon tosiasian, eivätkä sormenjäljetkään näytä aivan odotettuja tuloksia.

Lukija viedään aluksi keskelle oikeussalidraamaa ja vanhan rikoksen selvittelyä, jonka jälkeen mukaan tulevat perheiden keskinäiset välit ja henkilökohtaiset suhteet sekä ominaisuudet, joita ei voi olla ottamatta huomioon. Varsinaista paljastusta saa odottaa aivan viimeisille sivuille asti, siitä kirjoittaja ei ole tinkinyt lainkaan.

Jännäri, joka vie täysillä mukanaan. Kirjoittaja käyttää hyväkseen vanhoja kreikkalaisia myyttejä taitavasti ja ne sopivatkin aiheeseen erittäin hyvin. Kertojan ja tapahtuma-ajan vaihtelu puolestaan tuo esiin erilaisia piirteitä päähenkilöissä. Muutenkin koko henkilögalleria on mielenkiintoinen ja erinomaisesti kuvattu. Keskinäiset suhteet näyttäytyvät lukijalle merkillisenä, mutta taitavana ja kiehtovana kudoksena.

Itse en pitäisi kirjaa perinteisenä oikeussalidraamana, dekkarina tai pelkästään jännärinä; kirja on näitä kaikkia, mutta se on samalla myös kahden kreikkalaisperäisen suvun tarina. Tarina, jonka varjot näkyvät ja tuntuvat vielä pitkään. Tarina, jossa uskollisuus, lojaalius, raha ja suvun kunnia saattavat toisinaan merkitä enemmän kuin rakkaus, läheisyys sekä valinnanvapaus. Trilleri, jonka lukemista ei kerta kaikkiaan voi lopettaa ennen loppuratkaisua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...