J.K. Rowling: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat : Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvakäsikirjoitus on viimein suomennettu. J.K. Rowling antoi vihdoin periksi ja palasi takaisin luomaansa taikamaailmaan. Harry Potter ei tässä esiinny ja hyvä niin, koska se tarina on jo täydellisesti eletty.

Ihmeotuksissa ollaan 1920-luvun New Yorkissa, mihin Lisko (Newt) Scamander tulee mielenkiintoisen laukkunsa kanssa. Yhdysvalloissa velhoilla on tiukemmat säännöt ja ei-taikit eli jästit yrittävät kitkeä taikuuden maasta kokonaan. Myös taikaolennot ovat laittomia, eikä ole hankala arvata mitä Liskolla on laukku täynnä. Mutta onko joku otuksista kuitenkin vaarallinen?

Ihmeotukset on tarkoitettu aikuisiksi kasvaneille Potter-faneille. Seikkailu on pääasiassa synkempi mutta huumoria on mukana ja taikamaailma on edelleen ihmeellinen. Päähenkilöt ovat aikuisia, mutta mielenkiintoisia ja sympaattisia.

Käsikirjoittamisessa Rowling ei ole vielä parhaimmillaan, jotkut kohtaukset jäävät hieman epäselviksi. Näytelmät ja käsikirjoitukset on tarkoitettu esitettäviksi, jotta ne todella heräävät eloon ja Rowling on taas luonut jotain maagista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...