Marnie Willow: Ihmiskeho

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmiskeho on vallan mielenkiintoinen kapistus, joka tarjoaa enemmän kuin hyvät mahdollisuudet lähteä pinnanalaiselle tutkimusmatkalle. Vaikka me ihmiset näytämme kaikki enemmän ja vähemmän erilaisilta, kätkevät ulkokuoremme sisälleen hyvin samankaltaisen paketin luita, lihaksia ja elimiä. Näinpä ihmiskeho onkin oiva kohde, jonka ympärille rakentaa informatiivinen luukkukirja.

Kirjan viisi aukeamaa keskittyvät jokainen omaan teemaansa: ihmiskehoon, seisomiseen ja liikkeeseen, syömiseen ja ruoansulatukseen, elossa pysymiseen sekä ajatteluun ja aistimuksiin. Tutkiskellaan esimerkiksi lihaksia ja luurankoa, käydään läpi ruoan matka suusta aina paksusuoleen saakka ja mietiskellään ilmassa esiintyvän hapen elintärkeää roolia ihmisen elossa pysymisen kannalta. Lisäksi läpikäydään viisi aistiamme.

Koska nyt puhutaan lastenkirjasta, on kirjan tarjoilema tieto tietysti melko pitkälti yksinkertaistettua ja pohjautuu lähinnä kuvitukselle. Kyllä tästä kuitenkin mukavasti informaatiota irtoaa ja myös itseni kaltainen ei niin asiaan perehtynyt aikuinen oppii niin ikään uutta tätä selaillessaan. Kovin pienelle lukijalle tätä ei välttämättä kannata vielä tarjoilla, mutta hiukan isommat pääsevät tätä lukiessaan varmasti mielenkiintoiselle tutkimusmatkalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...