Marnie Willow: Ihmiskeho

Osta kirja itsellesi

Ihmiskeho on vallan mielenkiintoinen kapistus, joka tarjoaa enemmän kuin hyvät mahdollisuudet lähteä pinnanalaiselle tutkimusmatkalle. Vaikka me ihmiset näytämme kaikki enemmän ja vähemmän erilaisilta, kätkevät ulkokuoremme sisälleen hyvin samankaltaisen paketin luita, lihaksia ja elimiä. Näinpä ihmiskeho onkin oiva kohde, jonka ympärille rakentaa informatiivinen luukkukirja.

Kirjan viisi aukeamaa keskittyvät jokainen omaan teemaansa: ihmiskehoon, seisomiseen ja liikkeeseen, syömiseen ja ruoansulatukseen, elossa pysymiseen sekä ajatteluun ja aistimuksiin. Tutkiskellaan esimerkiksi lihaksia ja luurankoa, käydään läpi ruoan matka suusta aina paksusuoleen saakka ja mietiskellään ilmassa esiintyvän hapen elintärkeää roolia ihmisen elossa pysymisen kannalta. Lisäksi läpikäydään viisi aistiamme.

Koska nyt puhutaan lastenkirjasta, on kirjan tarjoilema tieto tietysti melko pitkälti yksinkertaistettua ja pohjautuu lähinnä kuvitukselle. Kyllä tästä kuitenkin mukavasti informaatiota irtoaa ja myös itseni kaltainen ei niin asiaan perehtynyt aikuinen oppii niin ikään uutta tätä selaillessaan. Kovin pienelle lukijalle tätä ei välttämättä kannata vielä tarjoilla, mutta hiukan isommat pääsevät tätä lukiessaan varmasti mielenkiintoiselle tutkimusmatkalle.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...