Ilkka Auer: Ikitalvi

Ikitalvi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilkka Auer lopettaa jäänoita Nonnan tarinan tähän kirjaan. Nonna on nyt valmis toteuttamaan kohtalonsa: louhien valta on palautettava. Nawyriläiset ovat luonnollisesti peloissaan, vakuuttavathan vanhat ennustukset jäänoidan tuhoavan koko Nawyrin.

Sodan aloittaa kuitenkin nawyriläisten provokaatio. Nawyriläisellä druidi Benesingillä on omat tarkoitusperänsä, joita tämä synkkä piru, Nonnan perivihollinen, ajaa häikäilemättömästi, yrittäen pakottaa Nonnan haluamalleen tielle.

Ikitalvi ei ole sarjansa paras osa. Tarina vyöryy eteenpäin, siinä on mielenkiintoisia yksityiskohtia ja Auerin tapaan tyylikästä luonnon kuvailua. Kokonaisuus on kuitenkin hitusen yksioikoinen, Nonna suorittaa kohtaloaan. Druidi Benesing on sentään vastavoimana mielenkiintoinen hahmo.

Siis hyvä, mutta ei erinomainen. Sarjan tähän asti lukeneille Ikitalvea on helppo suositella – pakkohan se on lukea – eikä se varmaankaan ole pettymys sarjan aikaisemmista kirjoista pitäneille. Kokonaisuutena Lumen ja jään maa on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja kiistatta kotimaisen fantasiakirjallisuuden huippua.

Nyt vain sitten odottamaan, mitä Auer kirjoittaa seuraavaksi! Nonnan tarina oli tässä, mutta näin rikkaasta maailmasta voisi kehittää jotain muutakin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...