Abigail Gibbs: Illallinen vampyyrin kanssa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Moni nuori kirjailija aloittaa nykyään uransa netissä, ja Abigail Gibbs on yksi heistä. Hänen romaaninsa Illalllinen vampyyrin kanssa on alunperin julkaistu netissa pala palalta, ja huiman suosion myötä se päätyi myös julkaistuksi kirjaksi.

Tarinan sankaritar on 17-vuotias Violet Lee, joka onnettomuudekseen päätyy todistamaan vampyyrien tekemää öistä joukkomurhaa. Jostakin kumman syystä vampyyrit eivät kuitenkaan tapa häntä, vaan sieppaavat hänet mukaansa. Syykin tähän aluksi hieman epäuskottavaan juonenkäänteeseen selviää myöhemmin, joten lukijan ei vielä tässä vaiheessa kannata hermostua. Vampyyrien maailmassa riittää sulateltavaa yliluonnollisesta maailmasta täysin tietämättömänä eläneelle Violetille, eikä vakaumuksellisen kasvissyöjän ole helppoa sopeutua vampyyrien ruokailutottumuksiinkaan.

Vähitellen käy selväksi, ettei Violetin rooliksi jää ainoastaan vampyyrien ihmislemmikkinä toimiminen, sillä kohtalo on määrännyt hänelle toisenlaisen tien. Lisäksi Violet on tahtomattaan keskeinen osa vampyyrien ja ihmisten välistä rauhan tasapainoa, sillä Violetin isä on paitsi ministeri myös kiihkeä vampyyrien vastustaja, jonka toimet saattavat Violetinkin hengenvaaraan. Hengenvaarassa Violet on toki muutenkin, sillä joku tuntuu haluavan hänet hengiltä varsin päättäväisesti.

Illallinen vampyyrin kanssa on sujuva ja viihdyttävä vampyyritarina, ja aion varmasti lukea sarjan toisenkin osan. Tarinan pituudessa olisi tosin mielestäni ollut vielä karsimisen varaakin, sillä kirjan keskivaiheille jäi hieman turhaltakin tuntuvia jaksoja. Nuortenkirjoille tyypillisten moraalinsa kanssa painivien vampyyrien jälkeen oli kuitenkin mukava lukea välillä vähän verenhimoisemmistakin tapauksista, vaikkei tätäkään kirjaa kovin hurjaksi voi kutsua. Myös Violet oli mukavan itsenäinen sankaritar, joskin välillä hieman naiivi ja lapsellinen. Se tosin teini-iän juuri ohittaneelle sankarittarelle sallittakoon. Kyllä tämä kirja Twilightit moraalisaarnoineen päihittää, vaikkei ainakaan omalla kohdallani mitenkään erityisen mieleenpainuva ollutkaan.

Suosittelen siis vampyyrien ja muiden yliluonnollisten hahmojen ystäville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

5 kommenttia

  1. Saattaisi mennä kesäkirjana, jos sattuu vastaan. Vaan eipä ole True Bloodin voittanutta. 🙂

  2. En muistanutkaan, että tämä on osa sarjaa. Vampyyrithän uppoavat aina, mutta kun on noita sarjoja muutenkin useita kesken, kuten Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -sarja 😉

  3. Jos saa sanoa, niin tämä oli kyllä minun mielestäni kehno tekele. Valitettavan usein nuortenkirjoissa laatu tuntuu olevan sivuseikka. Ehkä tässä tapauksessa syynä oli kirjailijan ikä ja kokemattomuus.

  4. Kristiinan kanssa samaa mieltä. Onko muuten kukaan (vinkkaajista) lukenut Ante Aikion uutuuskirjaa Jänkäjärven syöverit? Aigi-saagan ensimmäinen osa kertoo myös rinnakkaismaailmoista. Vampyyreitä ei mukana ole, mutta muita hurjia hahmoja kyllä. En ole vielä lukenut, mutta lähiaikoina on ohjelmassa. Voisiko maahaasteeseen lisätä Saamenmaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...