Jenna Kostet ja Kaisu Sandberg: Ilon Milli ja pelon Mölli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Milli on aivan tavallinen tyttö, sellainen joka pitää maailmasta, koska se on jännittävä ja ihmeellinen paikka. Eräänä päivänä hän kuitenkin tapaa metsässä kaikkea pelkäävän Möllin, joka ehdottomasti haluaa ystävystyä hänen kanssaan. Ja niinhän siinä käy, että sen jälkeen kun Mölliin on tutustunut, ei hänestä meinaa päästä eroon enää ollenkaan. Vaikka Mölli ajattelee Millin parasta, niin elämäänsä ei voi kuitenkaan elää kaikkea peläten ja varoen. Mikäpä siis neuvoksi? Onneksi avuksi tulee vaari, joka on Millin lisäksi ainoa, joka kykenee näkemään Möllin. Vaarin esimerkki lopulta näyttää, että möllien kanssa on aivan mahdollista oppia elämään ja heistä voi olla jopa hyötyä!

Jenna Kostetin kirjoittama tarina omien pelkojen kohtaamisesta on oikein oivallinen ja hyvällä tavalla opettavainen tapaus. Erityisesti Mölli on hahmona toimiva ja tuo huolen ja pelon tunteet konkreettisella ja hauskalla tavalla esiin. Aivan erityisesti kirja toimii kuitenkin Kaisu Sandbergin erinomaisten kuvitusten vuoksi. Sandberg ei ole vain taitava piirtäjä, vaan myös värien käyttäjä ja sommittelija, mielenkiintoisia yksityiskohtia pursuavat kuvitukset todellakin kruunaavat koko kokonaisuuden. Ilon Milli ja pelon Mölli onkin mielestäni viime vuonna ilmestyneistä suomalaisista lastenkirjoista visuaalisesti upein tapaus. Suosittelen siis, erinomainen kirja!

 

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...