Xanna Chown: Iltasatuja : 11 hyvän yön tarinaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teemana nukkumaanmeno ja hahmoina erilaisia eläimiä voi kuulostaa melko kliseiseltä lähtökohdalta, mutta Iltasatuja : 11 hyvän yön tarinaa onnistuu silti hyvin. Se on miellyttävä katsoa ja lukea, otsikkonsa mukainen kirja.

Lapsi on villinä kun pitäisi mennä nukkumaan, ei voi nukkua kun on vielä nälkä. Lyhyiden tarinoiden aiheista suurin osa on tuttuja, mutta mukana on myös esimerkiksi telttaretki ja kauppamatka. Jokaisen tarinan päähenkilö on eri eläinlaji ja kirjassa esiintyykin kymmeniä eri hahmoja. Eläimet tosin käyttäytyvät ihmismäisesti.

Nukkumaanmenon lisäksi on vahvasti esillä lasten ja vanhempien suhde. Aikuinen voi oppia arkisissa tilanteissa yhtä paljon kuin lapsikin.

Tiivis kerronta sekä yksityiskohtainen ja värikäs kuvitus pitävät pienen ja hieman suuremmankin lukijan helposti otteessaan koko kirjan ajan. Sopii erityisesti uusia iltasatuja kaipaaville.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...