Jeanette Winterson: Intohimo

Intohimo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maalaispoika Henri liittyy Napoleonin armeijaan, joka kokoontuu Boulogneen hyökätäkseen Englantiin. Historiansa lukeneet tietävät, että sinne Napoleon ei päätynyt ja kirjan alussa ollaankin jo Venäjällä – ja historiantuntijat muistavat, miten hyvin se sotaretki sitten päättyi.

Henristä tulee kuitenkin Napoleonin luottomies. Hän rakastaa Napoleonia ja päätyy huolehtimaan kanoista, joita Napoleon ahmii ruoakseen. Ensimmäinen osa, Keisari, kertoo tämän tarinan.

Toinen osa, Patakuningatar, vie lukijan Venetsiaan, jossa kohdataan venemiehen tytär Villanelle, joka tienaa elantonsa uhkapeleillä, petoksilla ja taskuvarkauksilla. Epäonninen rakkaus vie Villanellen pois kaupungista ja lopulta Moskovan porteille, jossa hän kohtaa Henrin.

Matkan varrella lukija kohtaa monenlaista intohimoa. Winterson kirjottaa kauniisti, vaikka välillä vähän sekavasti – kertojista ei aina pysy aivan kärryillä. Mutta Intohimo on innokkaasti ja koukuttavasti kirjoitettu, joten sen parissa viihtyy kyllä mainiosti.

Tarkkaa historiallista romaania ei kuitenkaan kannata odottaa. Napoleonin aika on vain vähän epämääräinen taustakangas ja Venetsia aika unenomainen, ennemmin kuin todellinen kaupunki.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...