Laura Restrepo: Intohimon saari

Osta kirja itsellesi

Clippertoninsaari sijaitsee itäisellä Tyynellä valtamerellä, satojen kilometrien päässä rannikosta. Se on vaatimaton koralliatolli, joka on palvellut merirosvojen tukikohtana ja guanolouhoksena. Meksikolla ja Ranskalla on ollut saaresta kiistaa, jonka Ranska lopulta voitti.

1900-luvun alussa atollin kuutta neliökilometriä asutti noin satapäinen joukko meksikolaisia. Varuskuntaa johti erotettu, mutta kunnianpalautuksen saanut kapteeni Ramón Arnaud Vignon, joka otti tehtävän syrjäisellä atollilla jonkinasteisena maastakarkoituksena.

Alkuun kaikki sujui kuitenkin oivallisesti. Yhdeksän vuotta myöhemmin saarelta pelastetaan pieni joukko naisia ja lapsia, jotka ovat joutuneet selviytymään ankarissa olosuhteissa. Mitä välissä tapahtui?

Kolumbialainen kirjailija ja toimittaja Laura Restrepo on selvittänyt Clippertonin meksikolaisen varuskunnan vaiheita. Kirja on tositapahtumiin perustuva romaani: alkusanojen mukaan henkilöt ja tapahtumat ovat todellisia ja pienimmätkin yksityiskohdat, toisinaan.

Paikoin Restrepo kertoo asian yhdellä tavalla, sitten seuraavassa luvussa ollaan nykyajassa haastattelemassa jotain asianosaista, joka kertoo, ettei se noin mennyt. Tarina on mielenkiintoinen ja sujuvaa luettavaa, eikä historiallisten yksityiskohtien kuormittama.

Clippertonilaisten kohtalo on melkoinen tragedia. Intohimon saari on hieno kuvaus ylväiden tavoitteiden sortumisesta kohtalon iskujen voimasta, selviytymisestä ja itsepintaisuudesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...