Iain M. Banks: Inversions

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Inversions on vaihteeksi hieman erilaista Iain Banksia. Vaikka teos Banksin scifikirjoihin lukeutuukin ja Kulttuuri-kirjoihin lasketaan, sen kuvaama maailma on teknologiselta tasoltaan suunnilleen myöhäistä keskiaikaa vastaava. Kulttuuriin ei viitata suoraan laisinkaan.

Kirja kertoo kaksi tarinaa, jotka molemmat sijoittuvat samalle planeetalle, mutta eri valtakuntiin. Toinen kertoo kuninkaan lääkäristä, toinen kuninkaanmurhaaja-kenraalin henkivartijasta. Molemmat suojelevat elämää, mutta konstit ovat erilaiset.

Molemmat ovat myös ulkopuolisia ja joutuvat kohtaamaan monenlaisia ennakkoluuloja ja epäilyksiä. Varsinkin naispuoleisen lääkäri Vosillin kohtaama seksismi pistää vihaksi. Onneksi Vosillilla on keinonsa.

Tarinat alkavat rauhallisesti, mutta tempaavat lukijan pian mukaansa. Loppu jäi hieman auki, mutta pieni pohtiminen sitoo langanpätkät kuitenkin yhteen ihan mukavasti. Kirja on varsin helppo aloitus Banksin maailmoihin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...