Hanna Tuuri: Irlantilainen aamiainen : Kertomuksia vihreältä saarelta

Irlantilainen aamiainen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vaikka matkustelenkin paljon, en osaa pitää matkaoppaista. En koskaan muista ravintoloiden tai katujen nimiä ja pelkään, että oppaiden takia oppaissa mainitut paikat ovat turisteja täynnä. Maiden ja kaupunkien henki ei välity ravintola- ja nähtävyyslistoista vaan ihmisten luomasta tunnelmasta ja tavoista. Siksi pidänkin muistelmateoksista kuten Irlantilainen aamiainen, jossa suomalainen muuttaa Irlannin kosteille nummille ja katselee niitä suomalaisin silmin.

Kaupunki- ja maakuvauksia ovat tehneet niin huippukirjailijat kuin jokamiehen journalistit. Lukukokemuksesta tekee hienon juuri suomalaisuuden heijastuminen irlantilaisiin tapoihin, minkä takia kirjaan voi rauhassa uppoutua. Elämänmakuisessa kirjassa ei kokoajan tapahdu kaikkea, vaan luvuissa tuntee ajan hiljaisen rullaamisen ikuisessa maassa. Irlannin pikkukaupungin tavat ja kulttuuriperintö tulevat tutuksi, kuten myös mielenkiintoista faktatietoa ja historiaa. Kirjassa on myös salaisuuksia, joita on ilo lukea ja samalla vähän toivoisi, ettei niitä olisikaan näin avoimesti julkistettu.

Kirja on onnistunut, kun jo alkutaipaleella kaipaa Irlantiin, vaikkei siellä olisi käynytkään. Sitä voi haistaa sateisen vehreyden ja toivoo kokevansa ikuisen sateen, koska todellakin, Mayossa sataa aina.

Italia-friikeille suosittelen Kirsi Pihan kirjoittamaa samanhenkistä kirjaa Medicien naapurissa, joka on kuin Vespalla kruisailtu pikakierros italialaisuuteen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Minua ärsytti heti alkulehdillä Hanna Tuurin kertoileva tyyli käänteisine sanajärjestyksineen. Teki mieli paiskata kirja nurkkaan vaikka aihe kiinnoistaisikin. Kirjoittamiseen kouluttamattomat ihmiset usein väärällä sanajörjestyksellä kertoilevat. Tätä löpöttelevää tyyliä esiintyy varsinkin vanhusten muistelmissa, ja se ärsyttää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...