Charles Stross: Iron Sunrise

Iron Sunrise

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Iron Sunrise jatkaa siitä, mihin Singularity Sky jäi. Kirjan juoni ei kuitenkaan ole suoraa jatkoa, vaan teokset voi lukea itsenäisesti. Molemmat sijoittuvat kui­tenkin samaan maailmaan ja kummankin pääosissa häärii YK-agentti Rachel Mansour.

Maailmanrauhaa uhataan taas. Uusi Moskova -planeetta tuhotaan brutaalisti ja ilman varoitusta. Henkiinjääneet moskovalaiset täräyttävät vastaiskunsa kohti Uutta Dresdeniä, naapuriplaneettaa, jonka kanssa Moskovalla oli kaup­pakiistaa. Harmi vain, että dresdeniläiset ovat täysin viattomia.

Onneksi tähtienväliset joukkotuhoaseet ovat suhteellisen hidasliikkeisiä, joten Rachel Mansourilla on aikaa selvittää, kuka oikeasti oli vastuussa Moskovan tuhosta ja huolehtia, että ohjukset eivät pistä myös Uutta Dresdeniä maan tasalle.

Rachel ei ole kuitenkaan yksin asialla. Moskovalainen teiniangstaaja Wednes­day, joka tietää jotain mitä ei pitäisi ja sotabloggaaja Frank, jolla on palava halu ottaa asioista selvää liittyvät tapahtumiin omalla tasollaan ja taustalla vaikuttaa myös jo Singularity Skystä tuttu taustahahmo Eschaton, mystinen jumalankaltainen tekoäly, joka ei suvaitse syy-seuraus-loukkauksia omassa valokartiossaan.

Tuloksena on vauhdikas jännäri, jossa riittää yllättäviä käänteitä. Alussa rakennellaan jännitteitä ja kartoitetaan taustoja, mutta sitten Stross alkaa vetää irrallisia lankoja yhteen ja juonet keskittyvät yhteen paikkaan. Lopussa – yllättävänkin lopussa, oikeastaan – saadaan kunnon rytinääkin aikaiseksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...