Jussi Pakkanen: ISO-askel ihmiskunnalle

ISO-askel ihmiskunnalle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Täysi käsi on hyvin tuntematon suomalainen pienkustantamo. Heidän tuotannostaan löytyy muun muassa Ville Vuorelan Praedor-kirjoja ja muuta spefikirjallisuutta. Yksi tällainen on ISO-askel ihmiskunnalle, Jussi Pakkasen esikoisteos.

ISO-askel ihmiskunnalle -kirjassa ihmiskunta on kehittänyt tähtien väliseen matkailuun tarvittavan teknologian. Teknologia halutaan oitis käyttöön, sillä avaruudesta löytyy myös sivilisaatioita, joita ihmiskunta haluaa tavata.

Vaikka ihmiskunta voikin matkustaa tähtiin, se ei tarkoita että ihmisten pitäisi. Niin avaruusalus kuin sen miehistö ovat tehtävään hyvin huonosti valmistautuneita. Matkan onnistumisen mahdollisuuksia ei myöskään auta, että avaruusaluksen komentaja ajattelee vain ja ainoastaan itseään.

ISO-askel ihmiskunnalle kuljettaa juonta ripeästi komediallisesta kohtauksesta toiseen. Henkilöhahmot eivät ole supersyvällisiä, ne ovat enemmän karikatyyrejä, joiden tehtävänä on välittää vitsejä. Ne kuitenkin ajavat asiansa.

Kirjassa on paljon meneillään, niin tyylillisesti kuin sisällöllisesti. Huumorin rinnalla kirjasta on poimittavissa myös klassista avaruusseikkailuscifiä. Kirjan verrokkina itselle nousi Douglas Adamsin Starship Titanic, vaikka Pakkasen huumori onkin hyvin eri sävyistä.

ISO-askel ihmiskunnalle on hauska kirja. Se edustaa hyvin omaa kirjallisuuden alaansa, jonka edustajia ei suomeksi juurikaan julkaista. Siihen tutustuminen kannattaa, mikäli komediallinen scifi kiinnostaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...