Joni Pyysalo: Ja muita novelleja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Autonkorjausreissulla viipyvä vaimo, virtuaalipeliin seonnut poika tai pilkkireppunsa sisällön toiselle pilkkijälle lahjoittava mies. Pyysalon novellien aiheet löytyvät suomalaisesta elämänmenosta, mutta lähestymistapa tekee niistä persoonallisia.

Kahdeksassa erilaisessa novellissa on sekä tarkkaa tapahtumien kuvausta että tunnetiloja. Miljööt ja henkilöiden kohtalot vaihtelevat, mutta yhdistäviä tekijöitä ovat muutokset sekä hieman omalaatuinen, usein vieraantunut suhde muihin ihmisiin.

Novellien henkilöt ovat kokeneet muutoksen tai ovat sen partaalla. Muutoksen voi nähdä myös toisen ihmisen kautta. Se voi tapahtua ulkoisesti tai sisäisesti. Lukiessa heräsi ajatus, että lukija tietää päähenkilöistä paljon enemmän kuin heidän läheisensä.

Pyysalo on julkaissut aiemmin kolme runokokoelmaa, mutta runotausta ei puske esiin kuin ajoittain. Novellien tehosteena ovat lukuisat sitaatit. Ja muita novelleja on leivottu hyvistä ideoista, helppolukuisesta tekstistä sekä monenkirjavista ihmiskuvauksista.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...