George R. R. Martin: Jäälohikäärme

Osta kirja itsellesi

Jäälohikäärme on pieni fantasiaseikkailu, joka tuo mieleen J.R.R. Tolkienin saturomaanit. Tarina kertoo Adarasta, talven lapsesta joka ystävystyy jäälohikäärmeen kanssa. Jäälohikäärme pitää talvea yllä ja hönkäilee kylmää, tavallisista tulta syöksevistä lohikäärmeistä poiketen. Kun Adara toivoo, ettei lohikäärme koskaan lähtisi, kaikki muut kärsivät kylmästä ja lyhyistä kesistä.

Jäälohikäärme sopii niin lapsille kuin aikuisille, mutta Martinin sotaisuus pääsee valloilleen myös tässä lastenkirjassa. Kirja sopiikin enemmän ääneen ja yhdessä luettavaksi. Kylmyys huokuu  sivuilta tunnelmallisesti ja kuvitus on vaikuttava.

Tämän päivän vaikuttavimman fantasiakirjailija George R.R. Martinin Jäälohikäärme on hieno maistiainen fantasian ystäville, jos ei jaksa eeppisestä Tulen ja jään laulu -sarjasta aloittaa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.