Robin Hobb: Liveship Traders (sarja: Ship of Magic, Mad Ship, Ship of Destiny)

Osta kirja itsellesi

Jos pidät Hobbin muista kirjasarjoista, pidät myös tästä. Yli kahdentuhannen sivun mittainen tarina ehtii antaa lukuisille hahmoilleen niin paljon aikaa, että jokaisesta päätyy saamaan syvän kuvan. Luvassa ainakin rakkautta ja muita ihmissuhteita, seikkailuja, odottamattomia käänteitä, rohkeutta, ihmeellisiä laivoja, inhimillisyyttä ja yli-inhimillisyyttä sekä lohikäärmeitä. Mukavaa, ei liian kliseistä fantasiaa.

Kirjat sijoittuvat samaan maailmaan kuin Hobbin Näkijän taru ja Lordi Kultainen -trilogiat, mutta sen eri kolkalle. Lordi Kultainen -sarja on kirjoitettu Liveship Tradersin jälkeen, ja siinä hahmojen tiet taas risteävät.

Liveship Tradersien erikoisuus ovat elävät laivat, jotka ovat eteläisen meren kauppiassukujen hyvinvoinnin perusta. Tarina kiertyy erään tällaisen merenkulkijakauppiasperheen ympärille. Perheen isän kuolema ja valtion pääkaupungin kiristyvä ote ja siitä seuraavat levottomuudet sekoittavat perheen elämän. Yhtäällä merirosvojen rivejä alkaa koota uusi, kunnianhimoinen kapteeni, ja kahtaalla lohikäärmeet alkavat herätä vuosien ja taas vuosien hiljaisuuden jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.