Robin Hobb: Salamurhaajan kohtalo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Voi ei. Tämä on lopun alku, eikä se ole lainkaan mukavaa. Robin Hobbin Narri ja Näkijä -trilogia on edennyt viimeiseen osaansa.

Salamurhaaja, kuninkaallinen lehtolapsi ja kovan onnen soturi Fitz suree Pörri-tyttärensä kuolemaa ja hautoo oikukkaan ystävänsä Narrin kanssa kostoa. Pörri on kuitenkin elossa ja taistelee selviytyäkseen Dwalian ja tämän seuralaisten käsissä. Sekä Pörri että Fitz Narri seuranaan suuntaavat tahoillaan kohti Clerresiä, mystistä profeettojen kaupunkia.

Salamurhaajan kohtalo päättää jo Näkijän tarusta alkaneen seikkailun, ja samalla se sitoo monia irtonaisia tarinanpätkiä yhteen sivuja säästelemättä. Kirjassa on elolaivoja, lohikäärmeitä, ikiaikaisia ja taikuutta, mutta myös brutaalia väkivaltaa, menetyksiä ja suurta murhetta. Vähällä ei selviä kukaan päähenkilöistä, eikä lukijakaan. Salamurhaajan kohtalo on piste Fitzin pitkälle kertomukselle, ja vaikka kirjassa tarinallinen ympyrä sulkeutuu loogisesti, loppu on silti mielestäni epäoikeudenmukainen sekä Fitzille että Pörrille. Myönnettäköön, että mielipidettäni saattaa sävyttää kirjan lopun synnyttämä haikeus. Kaikesta huolimatta olisin silti mielelläni suonut tälle tarinalle onnellisemman päätöksen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...