Roald Dahl: Jali ja suklaatehdas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Köyhä Jali-poika asuu Villi Vonkan karkkitehtaan lähellä. Tehtaan toiminnasta nykyisin ei kukaan tiedä kaupungissa mitään ja paikka kiinnostaa monia. Vonkka järjestää kilpailun: hän piilottaa suklaalevyihin viisi pääsylippua, joilla jokaisella yksi lapsi pääsee tehtaaseen tutustumiskäynnille. Jali onnistuu pääsemään mukaan kierrokselle, toiset neljä ovat hemmoteltuja ilkimyksiä. Kierroksella nähdään monenlaisia ihmeitä ja siellä tapahtuu yllätyksellisiä asioita.

Tämä on yksi parhaista Roald Dahlin kirjoista. Tarina on todella mielikuvituksellinen, välillä ehkä jopa vähän outo. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia: kaikki ovat erilaisia ja kuvailtu hyvin. Myös tehtaasta ja siellä valmistettavista tuotteista kertova kuvaus on yksityiskohtainen ja kiinnostava. Tekisi mieli maistaa kaikkia karkkeja, mitä siellä tehdään… Kirja sopii hyvin eri-ikäisille lapsille, miksei myös aikuisillekin.

Kirjasta on tehty muutama vuosi sitten myös elokuva. Tarina jatkuu kirjassa Jali ja lasihissi.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...