Franklin Foer: Jalkapallon maailmanselitys

Jalkapallon maailmanselitys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Euroopassa jalkapallo on peli, jossa palloa potkitaan jaloilla. Amerikassa jalkapallo on peli, jossa soikiota kannetaan käsillä. Tästä huolimatta amerikkalaisjournalisti Franklin Foer on onnistunut kirjoittamaan loistavan kirjan nimenomaan eurooppalaisesta jalkapallosta ja jalkapallon yhteiskunnallisesta merkityksestä. Kirkkokuntien väliset jännitteet, juutalaiskysymys, korruptio, nationalismi, huliganismi, globalisaatio – jalkapallon avulla voidaan tarkastella näitä kaikkia! Kansakunnan tapa pelata jalkapalloa heijastelee koko yhteiskunnan toimintatapoja ja kulttuuria.

Foer on kiertänyt lähes koko maailman, muun muassa Serbiassa, Skotlannissa, Brasiliassa, Ukrainassa, Iranissa ja Espanjassa, keräämässä aineistoa kirjaansa varten, välillä hankalissakin paikoissa. Hän ei pelkää ottaa esille arkojakaan asioita. Moniin yhteiskunnallisiin ongelmiin saadaan näkökulmia konfliktin molemmilta puolilta. Foer on päässyt lähelle haastateltaviaan ja pystyykin näin ottamaan melko maanläheistäkin tuntumaa käsittelemiinsä aiheisiin.

Välillä Foerin tulkinnat menevät jopa hieman liiallisuuksiinkin, mutta kokonaisvaikutelma on hyvä. Foer osaa kirjoittaa mukaansatempaavasti, asiantuntevasti, ja ennen kaikkea lajia rakastaen. Tässäpä kirja kaikille jalkapallon ystäville, ja mikseipä portiksi lajin pariin haluavillekin!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...