Heli Laaksonen: Jänes pussis : korvallissi runoi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heli Laaksonen kirjoittaa runoja lounaismurteilla. Äänikirja Jänes pussis ei ole suora kopio mistään hänen paperisena julkaistuista runokirjoistaan, vaan itsenäinen kokonaisuus. Kirjaan on koottu runoja hänen kahdesta ensimmäisestä runokirjastaan Pulu uis (2000) ja Raparperisyrän (2002).

Lisäksi mukana on eräällä esiintymiskeikalla esitettyjä runoja, jotka ovat kotoisin samoista kirjoista. Ne olisi voinut mielestäni korvata studiossa luetuilla pätkillä, koska silloin mukana ei olisi mitään ylimääräistä (valmiiksi nauretut jutut on ärsyttäviä).

Laaksonen lukee runonsa äänikirjalla itse ja pidin sitä hyvänä asiana. Murteellisuutensa takia runot toimivat paremmin luettuina kuin paperiversiona. Näin vahvalla murteella kirjoitettu teksti vaatii ainakin itseltäni lukiessa enemmän keskittymistä ja tuntuu hankalalta. Kuunnellessa ei jostain syystä ole samaa ongelmaa, vaan runoja kuuntelee ihan mielellään.

Jos murrerunot kiinnostavat tai vaikka Laaksonen olisikin jo tuttu tekijä, suosittelen tarttumaan johonkin hänen äänikirjoistaan. Siten lukukokemuksesta tulee ihan toisenlainen ja huomattavasti parempi.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...