Heli Laaksonen: Pursu: tarina- ja marinakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pursu se pursuaa hyväntahtoisia ja hersyvän hauskoja tarinoita. Jos ei halua lukea Raamattua, niin Pursu kyllä käy ihan hyvin Raamatusta. Sen verran kauniita ovat ne tarinat, jotka antavat vaivihkaa pieniä varteenotettavia neuvoja. Jos on meinnanut hankkia jonkun vinkkiniksikirjan, ensin kannattaa lukea Pursu.

Tarina-marinat ovat kirjoitettu Laaksoselle tyypillisellä muodolla, lounaissuomen murteella. Jos siis kykenee lukemaan murretta, niin lukukokemus on taattu!

Tarinat voivat tuntua tutuilta, ne ovat joskus olleet luettavissa Kotilieden ja Turun Sanomien sivuilla. Tarinat eivät kuitenkaan kulu lukemisesta, vaan kestävät monta lukukertaa. Jopa niin, että on melkeinpä pakko saada kirja omaksi. Ihan vaan sen takia, että jos paukahtaa äkisti paha mieli, niin voi sitten ottaa Pursun syliinsä ja jo on heti ihan eri mieli. Jokainen tarina on lyhyt, puolitoista sivua ja joka tarinan jälkeen harppaa kiireesti seuraavaan, niin että meinaa myöhästyä sieltä, mihin oli menossa…

Lukiessani Heli Laaksosen Pursua, minulla oli monta monituista sydämellisen hauskaa hetkeä. Uskoisin, että tämä kirja sopii ihan kaikille. Kirjan lukee nopeasti, mutta sen haluaa lukea heti uudestaan. Oivallinen lahjakirja. Tosin en malta odottaa, vaan menen ostamaan sen heti.

“Ei uskois kuin kelpo keksintö muisti o. Nii näppärä o aja töist kotti, ko ilma karttoi kattomat muista, misä asu. Eikä tart pyristel vasta, ko hyppä asemal pois junast ja joku ihmine tule halama, ko välättä miäle, et see o oma miäs.”

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...