Heli Laaksonen: Peippo vei

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Peippo vei, niin vei, ihan mukanaan peippomettää. Heli Laaksosen uusin runokokoelma on taattua, pettämätöntä Laaksosta. Sen lukee heti, ahmien ja perään hiukan hitaammin ja nautiskellen. Hiljaa iteksee ja sitten ääneen, jättää ajatuksiin muhimaan ja palaa joihinkin taas takaisin.

Voi olla, että minusta vaan tuntuu, mutta aivan kuin nämä runot olisivat hiukan pitempiä ja enemmän tarinanomaisempia kuin aiemmissa kokoelmissa. Niihin uppoutuu kun antaa viedä. Runoissa on ihanan yksinkertaisen hauskoja oivalluksia, että vetää suuta hymyyn ja ajatus huutaa, just niin!

Sanojen rikkautta, jota murre korostaa ja se miten sanat ovat vaan taidolla ja tunteella osattu laittaa oikeaan järjestykseen, meidän iloksemme!

Annetaan peipon viedä!

Olen sinitulkku ja punatiaine
ko lähren sun tykkö kotti.
Houkutit munt jäämä viel hetkeks
siks ajaks vaan ko teevesi kiahu.
Laitit hellan ykkösel.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...