Carita Forsgren: Jänistanssi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiiasta tuntuu, että joku tarkkailee häntä. Vaikka muut yrittävät vakuutella toista, uhka on kuin onkin todellinen, sillä Tiia saa uhkaavan tekstiviestin tuntemattomalta lähettäjältä.

Jänistanssi on mainio trilleri, jonka asetelman on pieni tamperelainen animaatiostudio. Piirtäjä Tiia, hänen poikaystävänsä ja studion ohjaaja Samuli. Kaisa, joka on Tiian ystävä, mutta myös kateellinen Samulista ja salaa katkera. Teemu, taiteilija, Kaisan eksä ja Tiian uusi suhde. Ihmissuhteissa riittää vääntöä, ilman mitään trillerijännitystäkin, samoin firman paineissa — pieni paikallinen studio ei ole pääkonttorin suosiossa, joten uusimman projektin on pakko onnistua.

Trilleriruuvia väännetään kuitenkin kirjan edetessä tiukemmalle. Tiia saa tapahtumista onneksi elämäänsä vähän potkua, eikä jää alistuneen uhrin asemaan. Tarina etenee vauhdikkaasti ja monista näkökulmista, eri henkilöiden näkökulmasta tapahtumia esittävät luvut on rytmitetty hyvin, tarina on sujuva.

Jänistanssi oli mukavalla tavalla hyytävä kirja. Tampereelle sijoittuvia kirjoja on muutenkin aina mukava lukea, se oli tässä selvästi plussaa, samoin mielenkiintoinen animaatiostudioasetelma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...