Sylvain Ricard: Järjen veit

Järjen veit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mies ja nainen kertovat omista näkökulmistaan tarinaansa. Mies on menestyvä liikemies, matkalla kohti ylennyksiä. Vaimo hoitaa kotia, eikä hänen tarvitse käydä töissä: miehen palkka riittää kyllä. Miehellä on töissä stressiä. Kotona vaimo koettaa pitää kaiken kunnossa, mutta jokin naurettava pikkuseikka saa miehen kohottamaan kätensä ensimmäisen kerran vaimoa vastaan. Ensimmäinen lyönti ei jää ainoaksi. Miehen ja naisen parisuhde ajautuu tuhon partaalle.

Sylvain Ricardin sarjakuvaromaani Järjen veit on raaka kertomus siitä, miten toisiaan rakastavat ihmiset päätyvät tekemään pahaa toisilleen. Yksinkertaisia selityksiä Ricard ei anna: kaikista iskuista huolimatta nainen aina vain jaksaa rakastaa miestään, samoin mies. Kun ratkaisua haetaan lopulta oikeussalista asti, on lopputulos se, minkä valitettavasti kuvitteleekin sen olevan.

Järjen veit ei ole kaunis tarina, mutta se on hienosti kerrottu ja piirretty. Kuvittaja James luo eläinhahmoillaan kuvitteellisen maailman, joka on kuitenkin niin kovin tosi. Ja parisuhdeväkivalta ei katso säätyä tai varakkuutta. Sitä esiintyy myös korkeakoulutetuissa rikkaissa piireissä. Aiheena se on surullisen ajankohtainen. Järjen veit saa minulta vahvan suosituksen – sillä varauksella tosin, että tarinan rajuus saattaa aiheuttaa pahaa mieltä.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...