Jakob Martin Strid: Jättipäärynä joka kasvoi talon kokoiseksi

Osta kirja itsellesi

Jättipäärynä joka kasvoi talon kokoiseksi on paksu kuvakirja, joka sisältää seikkailutarinan. Poutarannan kaupungissa asuvat Miksu-kissa ja Sebastian-norsu. He saavat pullopostia kadoksissa olleelta pormestarilta salaperäiseltä saarelta. Postin mukana tulee siemen, josta kasvaa päärynä ja joka sitten toimii kimmokkeena seikkailuun lähdölle.

Pidän tästä tosi paljon ja löysin tästä nyt uuden kohteen suosikkilistalleni. Olen aika varma, että olisin pitänyt tästä jo lapsena yhtä paljon. Kerrankin kuvakirja, joka on riittävän pitkä! Kirjan tarina on kiinnostava eikä se ole ennalta-arvattava. Isot ja värikkäät kuvat tuovat mieleen Richard Scarryn piirrokset. Kuvitus on ihanan luonnollinen eikä mikään kliininen tietokonetekele. Myös tekstin fontti on erikoinen käsinkirjoitetun oloinen ja tuo oman hauskan lisänsä kirjaan.

Tätä ei kannata suositella ihan kaikkein pienimmille lapsille, vaan sellaisille, jotka jaksavat kuunnella pidempääkin kirjaa. Tämä sopii tosi hyvin eri-ikäisille ja on hyvä valinta myös jo koulussa oleville lapsille tai jopa aikuisille. Tulisipa samanlaisia kirjoja lisää!

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.