Iveta Pari: Tunne hedelmät & vihannekset

Tunne hedelmät & vihannekset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tunne hedelmät & vihannekset on hauskasti kuvitettu lasten nimensä mukainen tietoteos. Se esittelee 40 hedelmää ja vihannesta, kertoo niistä sopivasti mielenkiintoisia faktoja ja kirjaimellisesti avaa niistä jokaisen. Kyseessä on nimittäin luukkukirja, jossa ideana on kurkistaa lajien sisuksiin. Miltä näyttää kuorensa alta peruna tai kurpitsa, mitä taas kätkeytyy valkosipulin sisälle ja minkä värinen onkaan punainen retiisi haarniskastaan luovuttuaan?

Hedelmäpuoli tarjoilee runsaasti eksotiikkaa ja löytyipä joukosta myös itselleni yksi täysin uusi tuttavuus, mangostani. No, enpä ollut koskaan törmännyt myöskään vihannesosaston kovasti valkoista porkkanaa muistuttavaan juuripersiljaan. Eli varmasti ainakin lapsille kirjasta löytyy paljon uutta pureskeltavaa.

Yksi ajatus, joka tämän kirjan kohdalla nousi mieleeni, on sen sopivuus sellaisten perheiden käyttöön, joissa lapset kärsivät ennakkoluuloista. Ehkäpä hauskat silmästä silmään lukijaa pällistelevät vihannekset voisivat tehdä niistä helpommin maisteltavia ihan oikeastikin.

Oma vihannesfanini tykkäsi kovasti tästä kirjasta, joskin sangen nopeasti tuli todettua, että nämä melko heiveröiset luukut eivät ihan välttämättä sovi alle kaksivuotiaan käsittelyyn. Ehkä tietoineen päivineen suosittelenkin tätä kirjaa noin kolmevuotiaasta alkaen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...