Iveta Pari: Tunne hedelmät & vihannekset

Osta kirja itsellesi

Tunne hedelmät & vihannekset on hauskasti kuvitettu lasten nimensä mukainen tietoteos. Se esittelee 40 hedelmää ja vihannesta, kertoo niistä sopivasti mielenkiintoisia faktoja ja kirjaimellisesti avaa niistä jokaisen. Kyseessä on nimittäin luukkukirja, jossa ideana on kurkistaa lajien sisuksiin. Miltä näyttää kuorensa alta peruna tai kurpitsa, mitä taas kätkeytyy valkosipulin sisälle ja minkä värinen onkaan punainen retiisi haarniskastaan luovuttuaan?

Hedelmäpuoli tarjoilee runsaasti eksotiikkaa ja löytyipä joukosta myös itselleni yksi täysin uusi tuttavuus, mangostani. No, enpä ollut koskaan törmännyt myöskään vihannesosaston kovasti valkoista porkkanaa muistuttavaan juuripersiljaan. Eli varmasti ainakin lapsille kirjasta löytyy paljon uutta pureskeltavaa.

Yksi ajatus, joka tämän kirjan kohdalla nousi mieleeni, on sen sopivuus sellaisten perheiden käyttöön, joissa lapset kärsivät ennakkoluuloista. Ehkäpä hauskat silmästä silmään lukijaa pällistelevät vihannekset voisivat tehdä niistä helpommin maisteltavia ihan oikeastikin.

Oma vihannesfanini tykkäsi kovasti tästä kirjasta, joskin sangen nopeasti tuli todettua, että nämä melko heiveröiset luukut eivät ihan välttämättä sovi alle kaksivuotiaan käsittelyyn. Ehkä tietoineen päivineen suosittelenkin tätä kirjaa noin kolmevuotiaasta alkaen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...