Miida Sammale: Jerri ekaluokkalainen

Jerri ekaluokkalainen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Esikoulu takana, on mukava ojentaa lahja suoritetusta tutkinnosta, ja mikäs sen sopivampaa kuin kirja seuraavasta etapista: Jerri ekaluokkalainen. Sitä kohti, sitten syksyllä.

Kieltämättä ei kovin innostava kirja niinkin iloisesta asiasta. Tai, no ei itse jutussa mitään vikaa: ihan odotettavissa oleva tarina tietäen ja muistaen itsekunkin oman sekä lastensa koulunaloitukset. Ja omalla opekokemuksella onkin todettava: noinhan se eka päivä koulussa tahtoo sujua, uutuudenviehätyksessä.

No mikäs tässä sitten naksaa jos juttukin luistava ja todenmakuinen?

Kuvituksesta vähän purnaan: ei siellä noin laimeanväristä ole. Paljon värikkäämpää ja kirkkaampaa koulussa on. Ensimmäinen kuva Koulun pihalla voisikin olla totta: pienestä pojasta saattaa hyvinkin noin tummalta näyttää ihmismassa, kun ei niistä ketään tunne eikä erota. Väkisin panee puristamaan mahtavan isän kättä. Mutta entä tuo Jerrin isä sitten – vähän kuin Jere Karalahti? Näin lukijasta ja katsojasta ei iskä kovin sympaattiselta vaikuta, vaikka nallekarhun muotoja omaakin.

Oikeastaan koko kirja kärsii jonkin verran empatia- ja sympatiavajeesta. Säde-opekaan ei mikään repäisevä Arja Koriseva -tyyppi! Seinä pikemminkin. Luottamusta huokuva tosin, ei ainakaan pelottava.

Eka koulupäivä liukuu lopulta ohi monenlaisessa jännityksessä, kun isän antama amuletti-onnenkivikin häviää…

Hämäryydestä huolimatta: kyllä tästä Jerri-kirjasta ensimmäinen koulupäivä selviää ja kirjan lahjaksi saava esikoululainen pääsee jyvälle, mitä syksyllä odotettavissa on. Ja onhan tässä myös selviytymisvihjeitä omaksuttavissa.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...