Mauri Kunnas: Pieni pelkojen kirja

Pieni pelkojen kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pieni pelkojen kirja on Mauri Kunnaksen oivallisiin kuvituksiin perustuva lasten ”tietokirja”. Aihe on tuikitärkeä; pelko nimittäin lienee tunteista se, joka pieniä lapsia eniten pohdituttaa. Näin meillä ainakin, kolmevuotiasta pelottaa milloin mörkö, milloin kummitus, milloin inhottava ötökkä ja milloin ainoastaan se, että vessassa ei olekaan valoja päällä. Viisivuotiaan kohdalla pelko tuntuu olevan jo huomattavasti harvemmin tapetilla ja huomattavan erilaista, mutta edelleen sitä riittää – ihan niin kuin meillä kaikilla.

Kirjan ensimmäiset aukeamat on varattu tunteen nimeltä pelko käsittelyyn. Miltä pelko tuntuu? Mikä pelottaa – vai pelottaako? Sitten esitellään kahdeksan pelkoa herättävää teemaa, jotka on valittu hyvin. Meillä ne ovat tainneet kuulua pelkopalettiin ainakin ajoittain ihan jokainen. Jokaiselta aukeamalta löytyvä pelkomittari taas on mainio lisä, joka auttaa niin synnyttämään keskustelua peloista kuin ymmärtämään omia pelkojaan. Ihan pienten lasten kanssa se ei tietenkään vielä ole toimiva työkalu, mutta hieman vanhempi lapsi osaa jo hienosti arvioida omaa pelkoaan ja sen suuruutta.

Koska kirjan kuvat on napsittu Mauri Kunnaksen kirjoista vuosien varrelta ne ovat tietysti suurin osa tuttuja. Tässä mielessä kirja ei siis tuo kaikille lukijoilleen uutta, mutta toisaalta on ihan kiva muistella vanhoja tarinoita, kuten vampyyrikreivin käyntiä hammaslääkärillä tai Mäkisen pappaa ja mörköä.

Siis kiva pieni kirja, jota ainakin meillä selataan ahkerasti – ja pysähdytään pitkäksi aikaa erityisesti aaveista kertovalle sivulle. Vähän se tuntuisi pelottavan, kutkuttavasti kammoksuttavan, mutta onneksi Kunnaksen kummitukset ovat kiltin näköisiä. Niiden kautta on hyvä tutustua aaveisiin tarkemmin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...