Otso Kantokorpi: Johdatus baarisököön

Johdatus baarisököön

Osta kirja itsellesi

Tämä pieni kirja tutustuttaa lukijan pokeripeleistä suomalaisimpaan, sököön, ja nimenomaan siten, kuin sitä baareissa pelataan. Rennosti, mutta vakavasti. Ilman vihreää verkaa, nuhjuisilla pelikorteilla. Pöytä täynnä pikkurahaa, ei pelimerkkejä.

Otso Kantokorpi esittelee sökön ja pokerin historiaa lyhyesti, selittää pelin säännöt sellaisella huolellisuudella, että pelin pelaaminen käy näillä opeilla vaivattomasti ja sukeltaa sitten todelliseen asiaan: henkilökohtaiseen sököhistoriaansa ja erään punavuorelaisen peliporukan sökökulttuuriin.

Siinä piilee tämän kirjan todellinen hienous. Sökön säännöt nyt oppii mistä tahansa – esimerkiksi Sökö.com -sökösivuilta – mutta tällaista syvällistä pelikulttuurin ja pelaamisen estetiikan arvostusta ja välittämistä kohtaa harvoin. Tämän kirjan kirjoittaminen on ollut merkittävä pelikulttuurillinen kulttuuriteko, josta Kantokorpi ansaitsee täyden tunnustuksen.

Kirja täyttää ensiluokkaisen pelikirjan olennaisimman vaatimuksen: sen luettuaan tekee mieli päästä pelaamaan sököä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...