Annakaisa Iivari: Juhannus italialaiseen tapaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Taloyhtiön ystäväpariskuntien ja naapuruston yhteinen matka Italiaan, Toscanaan – mikä ihana ajatus! Laatua ja täydellisyyttä, vaikka mikä olisi. Kaiken ottaa järjestääkseen Kristiina Kallio, itsekin tässä vauraassa lähiössä asuva leidi, jonka upeaan asuntoon ja sen täydellisyyteen vain nyhverö aviomies tuo ikävän lisän.

Yhteinen lomamatka ei ehkä suju aivan kuin olisi tarkoitus… Kaikki eivät osaa arvostaa täydellisiä ruokatarjoiluja, hyvin etukäteen järjestettyjä museo- ja toriretkiä. Joku haluaakin hampurilaisen ja käydä ostoskeskuksen tehtaanmyymälässä, toiset taas viettää vesi- tai huvipuistoissa päivänsä, kun lapsia ja nuoriakin jostakin siunaantui mukaan. Tämä ei todellakaan vastaa lainkaan Kristiinan alunperin järjestelemää tilannetta ja upeita mielikuvia!

Kun juhannusjuhlatkin vielä menevät melkoisen poskelleen tavalla jos toisellakin, on kaikki pilalla. Toisaalta Kristiina huomaa naapureissaan myös inhimillisiä ja mukavia piirteitä, joita ei aikaisemmin ole tullut mieleenkään. Lisäksi ihmissuhdesotkutkin alkavat selvitä, vaikka paluu kotilähiöön ei olekaan niin ihanaa.

Mukava lukuromaani ihmissuhteista sekä omista tarpeista että niiden tyydyttämisestä. Miettiä voisi myös, tuoko raha onnea ja tuoko sitä edes eräänlainen rakkaus. Kirja ei ole pelkästään viihteellinen, hiukan ajattelemisen aihettakin löytyy ja ainakin omaa käyttäytymistään voisi vähän tarkastella tämän kirjan valossa… Suositellaan kaikille viihde- ja ihmissuhderomaanien ystäville, Italiasta pitäville ja matkaa suunnitteleville vaikka sivulukemiseksi – kirjassa on nimittäin paljon oikeaa asiaakin Italiasta ja Toscanasta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...