Annakaisa Iivari: Juhannus italialaiseen tapaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Taloyhtiön ystäväpariskuntien ja naapuruston yhteinen matka Italiaan, Toscanaan – mikä ihana ajatus! Laatua ja täydellisyyttä, vaikka mikä olisi. Kaiken ottaa järjestääkseen Kristiina Kallio, itsekin tässä vauraassa lähiössä asuva leidi, jonka upeaan asuntoon ja sen täydellisyyteen vain nyhverö aviomies tuo ikävän lisän.

Yhteinen lomamatka ei ehkä suju aivan kuin olisi tarkoitus… Kaikki eivät osaa arvostaa täydellisiä ruokatarjoiluja, hyvin etukäteen järjestettyjä museo- ja toriretkiä. Joku haluaakin hampurilaisen ja käydä ostoskeskuksen tehtaanmyymälässä, toiset taas viettää vesi- tai huvipuistoissa päivänsä, kun lapsia ja nuoriakin jostakin siunaantui mukaan. Tämä ei todellakaan vastaa lainkaan Kristiinan alunperin järjestelemää tilannetta ja upeita mielikuvia!

Kun juhannusjuhlatkin vielä menevät melkoisen poskelleen tavalla jos toisellakin, on kaikki pilalla. Toisaalta Kristiina huomaa naapureissaan myös inhimillisiä ja mukavia piirteitä, joita ei aikaisemmin ole tullut mieleenkään. Lisäksi ihmissuhdesotkutkin alkavat selvitä, vaikka paluu kotilähiöön ei olekaan niin ihanaa.

Juhannus italialaiseen tapaan on mukava lukuromaani ihmissuhteista sekä omista tarpeista että niiden tyydyttämisestä. Miettiä voisi myös, tuoko raha onnea ja tuoko sitä edes eräänlainen rakkaus. Kirja ei ole pelkästään viihteellinen, hiukan ajattelemisen aihettakin löytyy ja ainakin omaa käyttäytymistään voisi vähän tarkastella tämän kirjan valossa… Suositellaan kaikille viihde- ja ihmissuhderomaanien ystäville, Italiasta pitäville ja matkaa suunnitteleville vaikka sivulukemiseksi – kirjassa on nimittäin paljon oikeaa asiaakin Italiasta ja Toscanasta.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...