Paul Babiak ja Robert D. Hare: Käärmeet liituraidassa : psykopaatit työelämässä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos sinulla on työpaikallasi esimies, työkaveri tai alainen, joka liehittelee, syyttää muita omista virheistään, on kylmä ja armoton, kähmii ja peluuttaa muita toisiaan vastaan – olet ehkä tekemisissä aidon psykopaatin kanssa.

Kirjoittajat ovat tutkineet psykopatiaa pitkään. Nyt he ovat selvittäneet, millaiset yritykset erityisesti kiehtovat psykopaatteja, miten he soluttautuvat niihin ja miten lopulta menestyvät. Yleensä tämän päivän joustava, riskejä ottava ja huippupalkattu yritysmaailma kiehtoo psykopaatteja. Heidät palkataan yritykseen ehkä jopa sen pelastajana, mutta heidän tarkoituksena on toinen. Psykopaatti arvioi saatavan hyödyn, manipuloi, pettää luottamuksen, jättää jälkeensä mahdollisesti sekasortoisen yrityksen ja jopa konkurssin.

Tässä se siis on, perusteltua näyttöä siitä, että pomoja (ja alaisia) helvetistä on olemassa muuallakin, samoin kammottavia työtovereita. Kertomuksia erilaisista psykopaateista eri asemissa ja yrityksissä (nimet toki muutettuina). Tietoa siitä, miten tunnistat psykopaatin ja miten he toimivat.

Suositan jokaiselle työelämässä olevalle, mikä ettei tietysti myös muille. Nämä kun tuppaavat iskemään myös erilaisiin järjestöihin, uskonnollisiin yhteisöihin, vapaaehtoistyöhön sekä muun muassa internettiin. Kaikkeen, missä voi päteä! Olkaapas tarkkoina siellä ja tarkistakaa, täyttääkö työkaverinne tai pomonne psykopaatin tuntomerkit… koskaan ei voi olla liian varma.

Kirja on välillä melkoisen pelottavaakin luettavaa, tarinaa siitä, miten toinen ihminen pystyy manipuloimaan jopa koko yritystä. Toisaalta rankasta pomosta ja hankalasta työyhteisöstä kärsivä voisi etsiä tästä syitä tilanteeseen! Aina ei vika todellakaan ole itsessä, vaikka siltä ehkä tuntuisi.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...