Alafair Burke ja Mary Higgins Clark: Kadonnut morsian

Kadonnut morsian

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuhkimomurhasta tuttu kirjasarja saa jatkoa. Laurie Morania on tv-tuottaja, joka tuottaa Epäillyt -tv-sarjaa. Sarjan tekemisen puitteissa hän on aiemminkin ajautunut ratkomaan tapauksia, jotka ovat olleet vuosia ratkaisemattomia. Kirjan arvoituksen keskiössä on juuri ennen hääseremoniaansa kadonnut Amanda. Tapahtumasta on jo viisi vuotta, mutta Amandan äiti kaipaa tapahtumaan yhä ratkaisua.

Jo alusta alkaen on selvää, että katoamistapaus ei ole yksinkertainen juttu. Amanda katosi viimeisenä iltana ennen häitään hotellista. Potentiaalisia syyllisiä tuntuu löytyvän häävieraiden joukosta pilvin pimein. Esimerkiksi silloinen sulhanen on päätynyt naimisiin Amandan silloisen parhaan ystävän kanssa, joka katoamisaikaan oli tämän morsiusneito.

Tv-ohjelma kerää kaikki asianomaiset saman katon alle, kun tv-ohjelma yrittää käydä läpi katoamisillan tapahtumat uudelleen hotellissa, jossa katoaminen tapahtui. Samalla alkaa paljastua asioita, joista on vaiettu monta vuotta.

Kadonnut morsian tuntuu rakenteeltaan olevan lähellä varsin klassista salapoliisiromaania. Potentiaaliset syylliset kerätään yhteen ja juonta aletaan ratkoa käsittelemällä näiden tarinoita yksi kerrallaan. Tämä ei kuitenkaan lainkaan häiritse. Tv-ohjelma on uskottava selitys kokoontumiselle ja kerronta on sulavaa.

Henkilöhahmot ovat hyvin rakennettuja ja uskottavia. Itse arvoitus ei ole ihan itsestään selvä ja tarina pitää otteessaan aina loppuratkaisuunsa saakka. Minusta tämä on parempi kuin sarjan edellinen osa (joka sekin oli ihan hyvä). Toivottavasti kirjailijat jatkavat yhteistyötään.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...