Anilda Ibrahimi: Punainen morsian

Punainen morsian

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anilda Ibrahimi vie lukijat Albaniaan kahdelle eri aikatasolle ja kertoo neljästä naissukupolvesta.

Ensimmäisen, 1900-luvun alkupuolelle sijoittuvan osan päähenkilö on Saba, 15-vuotiaana edesmenneen sisarensa miehelle naitettu tyttö, perheensä pahnanpohjimmainen.

Saba elää Kaltran kylässä Albanian vuoristoissa. Arki on erilaisten perinteiden värittämää. Saban äiti Meliha on tiukka emäntä, mutta pikkuhiljaa ajan kuluessa Sabasta kasvaa suvulle uusi matriarkka.

Toisessa osassa ollaan 1970-luvulla, Enver Hoxhan ajassa, jossa pääosassa on Dora, Saban pojantytär. Dora ei asu pikkukylässä vaan kaupungissa ja siinä missä maaseudun naiset saattoivat aikaisemmin nähdä kommunismin uudet tuulet vapautuksen aaltona, Doran aikana poliittinen järjestelmä alkaa ensin kuristaa ja sitten hajota.

Punainen morsian on osin omaelämäkerrallinen, Doran elämä vastaa pääpiirteittäin Ibrahimin vaiheita. Sukutarina on kiinnostava ja antaa hienon läpileikkauksen 1900-luvun kulusta Albanian maaseudun näkökulmasta. Moni asia muuttuu. Punainen morsian on kauniisti kirjoitettu, kiehtova kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...