Anilda Ibrahimi: Punainen morsian

Punainen morsian

Osta kirja itsellesi

Anilda Ibrahimi vie lukijat Albaniaan kahdelle eri aikatasolle ja kertoo neljästä naissukupolvesta.

Ensimmäisen, 1900-luvun alkupuolelle sijoittuvan osan päähenkilö on Saba, 15-vuotiaana edesmenneen sisarensa miehelle naitettu tyttö, perheensä pahnanpohjimmainen.

Saba elää Kaltran kylässä Albanian vuoristoissa. Arki on erilaisten perinteiden värittämää. Saban äiti Meliha on tiukka emäntä, mutta pikkuhiljaa ajan kuluessa Sabasta kasvaa suvulle uusi matriarkka.

Toisessa osassa ollaan 1970-luvulla, Enver Hoxhan ajassa, jossa pääosassa on Dora, Saban pojantytär. Dora ei asu pikkukylässä vaan kaupungissa ja siinä missä maaseudun naiset saattoivat aikaisemmin nähdä kommunismin uudet tuulet vapautuksen aaltona, Doran aikana poliittinen järjestelmä alkaa ensin kuristaa ja sitten hajota.

Punainen morsian on osin omaelämäkerrallinen, Doran elämä vastaa pääpiirteittäin Ibrahimin vaiheita. Sukutarina on kiinnostava ja antaa hienon läpileikkauksen 1900-luvun kulusta Albanian maaseudun näkökulmasta. Moni asia muuttuu. Punainen morsian on kauniisti kirjoitettu, kiehtova kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...