Alafair Burke ja Mary Higgins Clark: Tuhkimomurha

Tuhkimomurha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lähes viisikymmentä kirjaa julkaisseen Mary Higgins Clarkin kirjat ovat ilmestyessään merkkitapauksia. Siitä kertoo jo se, että hänen kirjojaan on myyty jo pelkästään Yhdysvalloissa yli 80 miljoonaa. Vaikka kirjailija lähestyy 90 ikävuotta, ei hänen kirjoitustahtinsa ole olennaisesti heikentynyt ja hän on pystynyt julkaisemaan kirjoja vuosittain aina 1980-luvun alusta lähtien.

Tuhkimomurhassa hänellä on kirjoittajaparinaan Alafair Burke, joka on aiemmin julkaissut kymmenkunta dekkaria, joita ei ole vielä tähän mennessä mikään suomalainen kustantamo kääntänyt.

Tuhkimomurhan keskiössä on Clarkin Katse menneisyydestä kirjan hahmo, televisiotuottaja Laurie Moran. Hänen tv-ohjelmansa “Epäillyt”, joka käsittelee murhamysteerejä ottaa käsiteltäväkseen 20 vuotta sitten tapahtuneen ratkaisemattoman murhan. Koe-esiintymiseen matkalla ollut opiskelijatyttö löydetään yksi kenkä jalassaan murhattuna.

Murhan taustoja tutkiessaan Moran ja “Epäillyt”-sarjan juontaja Alex Buckley huomaavat, että murhan avoimiin kysymyksiin saattaa hyvinkin löytyä vielä vastauksia.

Yleisesti yksi kritiikki, jota Mary Higgins Clarkista kuulee, on se, että kirjojen juonet ja hahmot toistavat itseään. Tässä kirjassa mainittua ongelmaa on: Laurie Moran tuntuu sinkkunaisena Clarkin päähenkilöiden pahvikopiolta ja romanttinen vastakappalekin löytyy juonen niin vaatiessa.

Yhtä kaikki Tuhkimomurha on varsin sulava kokonaisuus. Syyllinen ei selviä lukijalle turhan aikaisin ja itse mysteeri on hyvin rakennettu. On helppoa nähdä miksi kirjailija on niin suosittu.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...