Mary Higgins Clark: En sua silmistäni saa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viime vuosina Tammi on kunnostautunut Mary Higgins Clarkin kääntämisessä. Vuosittain julkaistut kirjat varmasti jatkuvat vielä hetken, sillä Mary Higgins Clark on tuotteliaampi kuin koskaan. Häneltä on nimittäin julkaistu peräti kaksitoista kirjaa viimeisen viiden vuoden aikana. Se on aikamoinen saavutus, varsinkin kun ottaa huomioon, että hän on jo yli 90-vuotias.

Siinä missä hänen kirjojensa juonet ovat ajoittain lennokkaita, tämä lähtee liikenteeseen suhteellisen maanläheisestä murhasta: lukiolaistyttö löytyy kuolleena perheensä uima-altaasta. Kuolemaan on saattanut liittyä poikaystävä tai naapurissa asuva kehitysvammainen poika, jonka muisti ja ymmärrys eivät oikein toimi. Aline, uhrin isosisko ei pysty päästämään irti tapahtumista, ja ryhtyy selvittämään kuolemaa. Sen taustalta löytyykin yhä hurjempia kuvioita.

Tämä kirja ei ole vailla heikkouksia. Osa sisällöstä tuntuu olevan mukana vain sivumäärän kasvatukseksi ja muutenkin kirja olisi hyötynyt paljon tehokkaammasta editoinnista. Samaan aikaan kirja ontuu muutenkin rakenteeltaan. Useimpien epäiltyjen syyttömyys tulee ilmi kirjan tunnelmasta kauan ennen varsinaisia todisteita ja se on hyvin paha asia kirjan asetelmaa ajatellen.

Mary Higgins Clarkin kirjat ovat hyvin pitkälle formalisoituja ja enemmän niitä lukeva kykenee näkemään rakenteen kulissien takana. Usein tämä ei kuitenkaan suoranaisesti haittaa, koska juonissa on tarpeeksi variaatiota. Hänen kirjoitustyylinsä on helppolukuista ja sulavaa; hänen tuotantoonsa voi hyvinkin hypätä lähes mistä tahansa kirjasta, kuten vaikka tästä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...