Mary Higgins Clark: Kuolema loistoristeilijällä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mary Higgins Clarkia kutsutaan jännityskirjallisuuden kuningattareksi. Mittavan uran tehnyttä kirjailijaa voisi melkeinpä verrata legendaariseen Agatha Christieen. Hänen viimeaikaiset tuotoksensa on pääasiassa julkaistu yhteistyössä toisen jännityskirjailija Alafair Burken kanssa. Tämänkertainen on kuitenkin jälleen Higgins Clarkin yksin kirjoittama tarina.

Celian elämässä on epäonnea. Hänen häänsä ovat juuri peruuntuneet koska sulhanen paljastui huijariksi. Kääntääkseen onnensa hän lähtee luennoitsijaksi loistoristeilijälle, joka lähtee neitsytmatkalle kohti Southamptonia. Risteilijä kerää varsin loistokkaita matkustajia, kuten lottovoittajan. Omaperäisin matkustaja on kuitenkin lady Elm, 86-vuotias aatelisrouva. Tämän hallussa on kallisarvoinen egyptiläinen smaragdikoru. Koru on alun perin varastettu faaraon haudasta ja lady Elm on suunnitellut antavansa korun museoon risteilyn päätyttyä. Risteilylle onkin saapunut myös mies, joka uskoo korun kuuluvan eri paikkaan. Korun kohtalona on kuitenkin kadota ja kaikki matkustajatkaan eivät selviä hengissä.

Päällisin puolin kyseessä on klassinen suljetun huoneen mysteeri. Lukijan kontolle jää seurata Celiaa, joka joutuu keskelle tapahtumavyyhtiä. Celia sopivasti on ammatiltaan korujen ja jalokivien asiantuntija ja erilaisia persoonallisuuksia ja motiiveja ilmenee useasta matkustajasta. Mukana on tuttuja hahmoja edellisistä Mary Higgins Clarkin kirjoista. Näistä Celian kanssa ennen mysteerin alkua ystävystyvä Alvirah Meehan on aiemminkin ratkonut vastaavia tapauksia ja toimii tälläkin kertaa miehensä kanssa varsinaisena ratkaisijana.

Tapahtumaketjun uskottavuus vaatii hieman heittäytymistä. Esimerkiksi on hirvittävän vaikea nähdä, miksi arvokasta korua lähdetään kuljettamaan varomattomasti ja vielä risteilijällä. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa häiritä, sillä Kuolema loistoristeilijällä on muuten menevä teos. Mary Higgins Clark osaa kuljettaa juonta sulavasti ja arvoitus on ihan toimiva.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...