Einar Már Guðmundsson: Kaikkeuden enkelit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja kertoo skitsofreniaan sairastuvan Paulin tarinan. Mielisairaan elämään mahtuu parempia ja huonompia hetkiä, varhaista lapsuutta ja Kleppurin mielisairaalassa vietettyjä aikoja. Teos pursuaa inhimillisyyttä ja tragikomiikkaa. Tätä lukiessaan liikuttuu ja huvittuu, yhtä lailla.

Kaikkeuden enkelit on niitä kirjoja, joissa juoni on sivuseikka; taidokkaasti kuvatut värikkäät henkilöt ovat kirjan parasta antia. Islanti on tapahtumaympäristönä mielenkiintoinen ja antaa oman sävynsä teokselle. Kleppurin asukkaista piirretään myötätuntoinen ja ihmisläheinen kuva, ja kirjasta jää lopulta hyvä mieli, tarinan tietystä haikeudesta ja surumielisyydestä huolimatta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...