Thomas Taylor: Kammovarjo

Kammovarjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aaverannan kaupungissa on aivan oma Halloween-perinne: silloin kaupun­gissa muistellaan Kammovarjon legendaa. Kammovarjoa hallitseva Nukke­mestari varastaa uhriltaan varjon ja alistaa tämän tahdottomaksi orjakseen. Mutta onko legenda vain legendaa, vaiko olisiko siinä sittenkin totuuden sie­meniäkin mukana? Tästä Herbert Sitrus ja Orvokki Parma joutuvat ottamaan selvää, kun juuri Kammoyön alla kaupunkiin ilmestyy lumoava taikuri Caliastra seurueineen.

Kammovarjo on Thomas Taylorin Aaveranta-sarjan kolmas osa, ja tarina käy yhä synkemmäksi, jopa pelottavaksi. Aaverannan Syvintä Salaisuutta metsäs­tävän taikuriseurueen jahdatessa Herbertiä ja Orvokkia lukija pääsee tutustu­maan Aaverannan kaikkein pimeimpiin sopukoihin: kaupungin alla risteilevään tunneliverkostoon, joka on aivan liian pimeä ja sokkeloinen kenenkään ihmi­sen kartoitettavaksi – mutta entäpä jos apuna onkin kissa? Herbert joutuu käyttämään aivan kaiken neuvokkuutensa ja rohkeutensa sekä luottamaan uskollisiin ystäviinsä, jotta kaupunki pelastuisi. Syksyinen seikkailu on todel­linen jännitysnäytelmä, jonka lopussa odottaa todellinen teatterispektaakkeli.

Thomas Taylorin luoma fantastinen fantasiakaupunki lumoaa kaiken ikäiset lukijat, meillä sekä aikuiset että alakouluikäisen kohdeyleisön. Aaverannan henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja juoni vetää kirjasta toiseen. Herbertin ja Orvokin lisäksi kirja-apteekkari Jenni Hanniver Erwin-kissoineen kuuluu sym­paattisiin tyyppeihin, joille toivoo vain hyvää. Kolkko kirjailija Sebastian Anke­rias on kuollut jo ainakin kahdesti, mutta yhä vain hänen varjonsa kummittelee kaupungin kujilla ja syövereissä. Thomas Taylor tarjoilee sopivassa määrin taianomaista tunnelmaa, jännitystä – myös selkeitä kauhuelementtejä – ja hieman keventävää komiikkaakin. Kammovarjo on loistava koko perheen seikkailuromaani!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...