Pasi Klemettinen: Kansanuskon yöpuoli : Hiidet, manalaiset ja muut demonit

Kansanuskon yöpuoli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pasi Klemettisen Kansanuskon yöpuoli on hakuteos suomalaisesta mytologiasta ja erityisesti sen pelottavimmista olennoista. 

Ylelliseltä tuntuvassa tietokirjassaan Klemettinen käy aakkosjärjestyksessä läpi suomalaisen kansanuskon hirmuisimpia hahmoja. Kirjassa on myös aikalaiskertomuksia ja loitsuja, joilla vihulaisista on päästy eroon. 

Agraarinen Suomi on ollut täynnä kauhistuttavia olentoja: menninkäisiä, pikku-ukkoja ja vuorenpeikkoja. Hiisi pommitti kirkkoja jättimäisillä kivillä, haavruuva hukutti ihmisiä ja söi ruumiit, näkki houkutteli lapsia veteen hukuttaakseen nämä. Satuolennot eivät riittäneet, vaan myös tavallisiin eläimiin, kuten esimerkiksi hevosiin, koiriin ja kukkoihin kohdistui epäluuloja ja pelkoja. Suomalaisella oli paljon pelättävää sisiliskoista ja herhiläisistä alkaen. 

Kansanuskon yöpuoli on kiehtova kokoelma suomalaismytologian hahmoista ja suomalaisten yliluonnollisista kokemuksista. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...