Niina Hakkarainen, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Suvi Niska ja muut: Kantapään kautta : Suomalainen sukkakirja

Kantapään kautta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Villasukkien neulominen tuntuu olevan tällä hetkellä tavattoman suosittua, onhan aiheesta julkaistu viime vuosien aikana useitakin kirjoja. Ehkäpä sukanneulonta on nykyajan kiireiselle ihmiselle sopiva työ, jonka saa melko pian valmiiksi ja jossa voi kuitenkin tyydyttää värien ja kuvioiden luomisen kaipuuta.

Niina Hakkarainen, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Suvi Niska ja Kristel Nyberg ovat suomalaisen neulontaskenen konkareita; he ovat kaikki muun muassa julkaisseet mallejaan verkkoneulelehti Ullassa; lisäksi tekijöistä Nyberg on kunnostautunut vieraskielisten neulekirjojen kääntäjänä. Nyt nämä neljä naista, jotka ovat jo aikaisemmin julkaisseet kirjan Pipo on pääasia (2012) ovat koonneet perusteellisen villasukkakirjan, joka lähtee aivan alkeista ja päättyy hehkeisiin monimutkaisiin malleihin.

Tekniikkaosuuskaan ei ole tällaiselle pidemmän linjan neulojalle suinkaan turha, vaikka siinä paljon tuttua onkin. On sukan perusohje sekä varresta kärkeen että kärjestä varteen sekä monta erilaista kantapäätä ja kärkeä. On ranskalaista, hollantilaista ja walesilaista kantapäätä, tiimalasikantapää ja erikseen neulottu kantapää. Tämä osio saa kirjassa melko paljon tilaa, mikä onkin mielestäni perusteltua, sillä onhan juuri kantapään neulominen monelle aloittelijalle se pelottava kompastuskivi. Toisaalta, jos on sitten oppinut sen tutun Seitsemän Veljestä -lankakerän vyötteeseen painetun mallin, kannattaa myös opetella muita tapoja. Eiväthän kaikkien jalat ole samanlaisia ja erimalliset kantapäät sopivat eri ihmisille.

Sitten kirjassa onkin erilaisia kauniita sukkamalleja, joissa näitä alussa opittuja tekniikoita yhdistellään luovasti. Ohjeet on ryhmitelty vaikeusasteen mukaan; kovin monimutkaisia kirjoneuleita ei ole mukana mutta erilaisia pitsi- ja pintaneuleita sitäkin enemmän.

Kantapään kautta on oikein onnistunut käsityökirja. Se ei ehkä sisällä niin romanttisia malleja kuin jotkin viime vuosien sukkaopukset, mutta sen tekniikkaosuus on korvaamaton ja reilut ja melko pelkistetyt mallit varmastikin monien mieleen.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...