Merja Ojanperä: Kauneimmat villasukat : käsin tehty, sydämellä suunniteltu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Voihan villasukka, taas on Moreeni julkaissut uuden kauniin sukkakirjan! Merja Ojanperä on monipuolinen käsityöammattilainen, joka on perustanut Facebookiin sivuston Hyvän mielen silmukat. Sitä kautta hänen sukkamallinsa alkoivat saada yhä enemmän suosiota, ja kun niiden ohjeita kyseltiin häneltä jatkuvasti, oli luonnollista koota ne kirjaksi.

Kauneimmat villasukat sisältää 20 ohjetta, toinen toistaan kauniimpia. Ojanperä kuvaa tyyliään maalaisromanttiseksi, ja hyvin romanttisia osa malleista onkin: on kukkia, helmiä, pitsinauhoja ja muuta blingiä, joka varmasti viehättää monia lukijoita. Toisaalta pelkistetympien sukkien ystävät voivat harkintansa mukaan jättää ylimääräisiä koristeluita pois, sillä Ojanperän mallit ovat ainakin kokeneemmalle neulojalle helposti muunneltavissa. Suurin osa kirjan sukista on yksivärisiä, mutta myös muutama Fair Isle -tyyppinen kirjoneulesukka on mukana, samoin pari vähän vähemmän romanttista miestensukan mallia.

Kirjan ohjeet vaikuttivat hyvin selkeiltä ja perusteellisilta, mutta vaativat jonkin verran kokemusta pitsi- tai kirjoneuleista sekä ohjeiden tarkasta seuraamisesta, mutta tulokset ovatkin sitten kyllä vaivan arvoisia. Käytetyt langat ovat melko helposti saatavissa olevia ja edullisia, eivätkä kovin ohuita.

Joten siitä vain rohkeasti neulomaan vaikkapa joululahjasukkia, sillä sellaiseen tarkoitukseen tällaiset ihanuudet olisivat aivan omiaan.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...