Merja Ojanperä: Näyttävimmät villasukat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2016 ilmestyi Merja Ojanperän ensimmäinen neulekirja Kauneimmat villasukat. Sen mallien tyyli oli monella tapaa viehättävän romanttinen, ja uusi villasukkakirja jatkaa tällä tiellä. Mukana on 20 ohjetta erilaisille langoille; ohjeet on kätevästi jaoteltu kolmen eri langanpaksuuden mukaan, ja jo alussa on tuiki tarpeellinen vaihtotaulukko, jossa on lueteltu tunnetuimpia sukkalankoja. Mallitilkun teon tärkeydestä toki muistutellaan.

Tälläkin kertaa mukana on sukkamalleja kaikista eri pääryhmistä eli pitsi-, palmikko- ja kuvioneuleita, joskin pitsineuleet ovat lievästi enemmistönä. Kuten kirjan nimikin antaa ymmärtää, ovat mallit varsin näyttäviä ja edellisen kirjan tapaan romanttisia, mutta hörselöitä, nauhoja ja muuta yleistä blingiä on selvästi vähemmän. Ihan aloittelijan malleja nämä eivät varmaankaan ole, mutta kaaviot ovat selkeitä ja tällaisille vanhemmillekin silmille tarpeeksi isoja, ettei tarvitse ruveta luupilla tihrustamaan tai kopiokoneella suurentamaan. Kirjan kuvitus on
kauttaaltaan silmiähivelevän kaunis, ja on käytännöllistä, että jokaisesta sukasta on riittävän monta valokuvaa, että mallista saa hyvän yleiskuvan.

Aloin jo innolla neuloa kirjan Elegia-sukkia, ja vaikka en olekaan varsinaisesti mikään haka pitsineuleiden kaavioiden seuraamisessa, yllätyin iloisesti, kun neulominen tuntuikin oikein sujuvalta. En ihan vielä ehtinyt sukan omintakeiseen kärkikavennukseen asti, mutta myös se näyttää olevan seikkaperäisesti neuvottu.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...