Merja Ojanperä: Sydämellinen sukkakirja : kirjoneuletta ja pitsiunelmia

Sydämellinen sukkakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Merja Ojanperä on ihastuttanut villasukkien neulojia jo kahdella kokoelmalla, Kauneimmat villasukat ja Näyttävimmät villasukat. Tämä uusi Sydämellinen sukkakirja sisältää 20 ohjetta, joista suuri osa on Ojanperän esipuheen mukaan syntynyt jo aiempia kirjoja laadittaessa. Nyt kirjailija kertoo pyrkineensä monipuolisuuteen, ja mallit ovatkin selvästi vähemmän romanttisia kuin kahdessa aiemmassa kirjassa, joskin romantiikan ystäville on edelleen tarjolla pari sievää mallia, kuten vaikkapa polven yli ulottuvat Runotyttö-sukat.

Tämä pyrkimys monipuolisuuteen onkin tuottanut ihan käyttökelpoisen malliston. Kuten alaotsikko kertoo, mukana on sekä pitsi-, palmikko- että kirjoneuleita ja myöskin niiden yhdistelmiä. Varren pituudet vaihtelevat nilkkapituisesta ylipolvensukkiin ja kaikkeen siltä väliltä. Valinnan varaa siis on.

Kirjan alussa on jälleen kätevä listaus keskenään vaihtokelpoisista langoista paksuuden mukaan ja joitakin yleisiä neulevinkkejä. Mallien vaikeustasot ovat vaihtelevia, joten sekä aloittelijat että pidemmälle ehtineet löytänevät itselleen sopivia töitä. Joistakin kirjan malleista olin aavistavinani kovasti toisen sukkagurun Niina Laitisen vaikutteita, mutta eihän meistä kukaan tyhjiössä elä. Etenkin kirjan iloisten kirjoneulemallien vuoksi tämäkin teos kuuluu ehdottomasti neulekirjahyllyyni.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...