Kimmo Ohtonen: Karhu – voimaeläin

Osta kirja itsellesi

Karhu – voimaeläin! Tässä kirjassa kohtaamme monta karhua, kukin omanlaisensa, ihan oma persoonansa. On uroskarhua, joka etsii naaraskarhua. On naaraskarhuja, jotka eivät tiedä, olisivatko suopeita uroksille, on niitä naaraskarhuja, joilla on poikaset, joita on suojeltava kaikelta.

Kimmo Ohtonen on viettänyt metsässä aikaa, paljon aikaa, sillä paitsi, että hän on kuvannut näitä karhuja, hän on ollut siellä niin paljon, että on oppinut tuntemaan näitä jonkin verran ja nimennyt niitä. Suorastaan jännittäväksi menee aina silloin, kun hän kohtaa karhun, tunnistaa kuka se on, pelkää ja kuvaa, tuntee luonnon, itsensä siinä kaiken keskellä.

Kimmo on metsässä ja saa sieltä voimaa, kaiken kokemansa jälkeen, mikä lukijalle valottuu samalla, kun teos etenee. Siinä samalla kun katselee aivan uskomattoman hienoja karhukuvia, toinen toistaan hienompia. Luonto tulee syliin. Melkein voisi rapsuttaa karhun kaulaa.

Tämä kirja on otettava haltuun, hissukseen ja vähitellen. Lopulta tuntuu siltä kuin halaisi nallea. Sitä haluaa lisää. Haluaa tietää, miten karhujen käy. Sitä ei voi tietää, mutta mielessään voi kuvitella, että niiden suku jatkuu.

Luonto on niin ihmellinen asia ja totisesti toivon, että tämän kirjan kautta se valkenisi nykyajan ihmiselle, luonnon kauneus ja monimuotoisuus. Metsässä on oma elämänsä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...