Poppy Bishop: Karhun kirjasto

Osta kirja itsellesi

Ystävykset Hiiri, Kettu, Siili ja Kani ovat oikeita lukutoukkia. Joka ilta he avaavat satukirjan ja sukeltavat tarinoiden ihastuttavaan maailmaan. Heillä on kuitenkin yksi pulma, tai oikeammin toive. Vaikka ystävykset rakastavat tuota ainoaa nuhraantunutta kirjaansa, joka on ollut heidän aivan pienestä pitäen, olisi mahtavaa saada lukea myös uutta kirjaa. Mutta mistä sellaisen saisi; kaivetaanko niitä maasta kuten perunoita, tippuuko niitä taivaasta kuten tähdenlentoja? Tästä on otettava selvä.

Niin eläimet lähtevät jahtaamaan kirjoja, eikä aikaakaan, kun sellaisen todella löytävät. Kirja avaa heille portin lumoavan sadun maailmaan, mutta samalla se johtaa heidät kinkkiseen tilanteeseen: kirja pitäisi palauttaa omistajalleen. Seuraa matka Karhun talolle, yllättävä tupsahdus ja pelottava kohtaaminen. Lopulta kaikki on kuitenkin hyvin ja itse asiassa vielä lähtötilannetta paremmin. Ystävykset saavat lukea uusia satuja toisensa jälkeen, Karhu jakaa lukemisen ilon toisten kanssa.

Karhun kirjasto on perinteinen kuvakirja, joka nojaa tuttuihin ja turvallisiin teemoihin: ystävyyteen, yhteisymmärrykseen ja yhdessäoloon, antamisen ja saamisen riemuun. Niin ikään henkilöhahmojen kohdalla on pelattu varman päälle, kun seikkailijoiksi on valittu suloiset eläinystävykset. Draaman kaari on pikkulapsille sopiva ja pehmeälinjainen kuvitus miellyttää varmasti pienten lukutoukkien silmää.

Näinä aikoina kun kaikkea on tarjolla valtavasti ja vielä vähän lisää, ei Karhun kirjasto nouse silmiinpistävällä tavalla esille, mutta on se kuitenkin ihan suosituksen arvoinen. Lukeminen ja tarinoiden maailma ovat aina tärkeitä teemoja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...