Poppy Bishop: Karhun kirjasto

Karhun kirjasto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ystävykset Hiiri, Kettu, Siili ja Kani ovat oikeita lukutoukkia. Joka ilta he avaavat satukirjan ja sukeltavat tarinoiden ihastuttavaan maailmaan. Heillä on kuitenkin yksi pulma, tai oikeammin toive. Vaikka ystävykset rakastavat tuota ainoaa nuhraantunutta kirjaansa, joka on ollut heidän aivan pienestä pitäen, olisi mahtavaa saada lukea myös uutta kirjaa. Mutta mistä sellaisen saisi; kaivetaanko niitä maasta kuten perunoita, tippuuko niitä taivaasta kuten tähdenlentoja? Tästä on otettava selvä.

Niin eläimet lähtevät jahtaamaan kirjoja, eikä aikaakaan, kun sellaisen todella löytävät. Kirja avaa heille portin lumoavan sadun maailmaan, mutta samalla se johtaa heidät kinkkiseen tilanteeseen: kirja pitäisi palauttaa omistajalleen. Seuraa matka Karhun talolle, yllättävä tupsahdus ja pelottava kohtaaminen. Lopulta kaikki on kuitenkin hyvin ja itse asiassa vielä lähtötilannetta paremmin. Ystävykset saavat lukea uusia satuja toisensa jälkeen, Karhu jakaa lukemisen ilon toisten kanssa.

Karhun kirjasto on perinteinen kuvakirja, joka nojaa tuttuihin ja turvallisiin teemoihin: ystävyyteen, yhteisymmärrykseen ja yhdessäoloon, antamisen ja saamisen riemuun. Niin ikään henkilöhahmojen kohdalla on pelattu varman päälle, kun seikkailijoiksi on valittu suloiset eläinystävykset. Draaman kaari on pikkulapsille sopiva ja pehmeälinjainen kuvitus miellyttää varmasti pienten lukutoukkien silmää.

Näinä aikoina kun kaikkea on tarjolla valtavasti ja vielä vähän lisää, ei Karhun kirjasto nouse silmiinpistävällä tavalla esille, mutta on se kuitenkin ihan suosituksen arvoinen. Lukeminen ja tarinoiden maailma ovat aina tärkeitä teemoja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...