Laini Taylor: Karou, savun tytär

Osta kirja itsellesi

Karou on prahalainen taideopiskelija, joka opiskelee piirtämistä ja hengaa parhaan kaverinsa kanssa kahviloissa. Karoulla on sähäkkä sininen tukka ja upea mielikuvitus, jonka tuottamia hirviöitä Karoun luonnoslehtiöt ovat täynnä.

Paitsi että ne hirviöt ovatkin todellisia. Hirviöt ovat Karoun ystäviä, oikeastaan hänen perheensä. Tärkein ja rakkain on toivomuskauppias Brimstone, jonka kauppa on Karoun todellinen koti, ja jonka asioita Karou silloin tällöin toimittaa eri puolilla maailmaa.

Brimstone käy kauppaa toivomuksilla. Karoun sininen tukkakaan ei ole värjätty, vaan tarvittiin vain pieni toivomus, skuppi vain. Skuppeja saa helposti, mutta vaatii paljon vaivaa ansaita gavriel, jolla voi toivoa vaikkapa lentotaitoa. Brimstone myy kyllä – ja vaatii maksuksi hampaita.

Onni ja autuus järkkyvät, kun Karou kohtaa Brimstonen asioilla ollessaan enkeli Akivan. Akiva on Brimstonen vihollinen, syystä jota Karou ei täysin ymmärrä, ja pian Karoun maailma menee täysin sekaisin. Akiva haluaa saada Karoun pois päiviltä, mutta Karou onnistuu pakenemaan ja alkaa yllättävä ajojahti.

Ennen pitkää Karoulle selviää moni asia hänen hämärän peitossa olevasta taustastaan ja lukija pääsee sukeltamaan todella kiehtovaan maailmaan. Harmillisesti Karou, savun tytär loppuu viimeisistä sanoista kurjimpaan, joka on ”jatkuu” – tarina pääsee tässä kirjassa vasta alkuun.

Kirja on ollut melkoinen menestys: vuoden paras -poimintoja on myönnetty, käännöksiä ilmestynyt ja elokuvaoikeuksia myyty. En ihmettele, sillä Karoun tarina on vauhdikas ja kiehtova. Henkilöt ovat mielenkiintoisia, puitteet tyylikkäät ja tarinassa on potkua. Kirjassa on päälle 500 sivua eli se voi näyttää tiiliskiveltä, mutta se on silkkaa hämäystä, sen verran isolla kirjasimella teksti on präntätty. Päinvastoin, kirja oli nopealukuisin aikoihin ja tarina kiiti eteenpäin vauhdilla.

Nyt sitten vain odottelemaan jatko-osia, tätä jäi haluamaan lisää. Englanniksi jatkoa onkin jo ilmestynyt.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...