Vivi-Ann Sjögren: Kasvokkain : muistiinpanoja Beninistä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailija Vivi-Ann Sjögren sai stipendin kulttuuri-instituutti Villa Karoon Beniniin Afrikkaan. Pian sen jälkeen hän teki toisen matkan samaan paikkaan. Kirjassa Kasvokkain hän kertoo kokemuksistaan matkoilla.

Teksteissä kuvaillaan ihmisiä, kohtaamisia ja paikallista elämää. Tämä ei siis ole perinteinen matkakertomus, jossa paikat olisivat pääosassa. Benin on yksi niistä maailman maista, josta itselläni ei ole oikein minkäänlaista käsitystä. Tämän perusteella uutta tietoa ei oikein saa, tuntui että tekstit olisivat voineet periaatteessa kertoa melkein mistä tahansa Afrikan maasta.

Olisin siis ollut kiinnostuneempi lukemaan enemmän erilaisista paikoista, vaikkei tämä nytkään huono kirja ollut. Omalla kohdallani kirjoitustyyli sai tämän pysymään koko ajan kiinnostavana. Sellaiselle lukijalle, jota kiinnostavat enemmän ihmiset kuin paikat, tämä on vielä osuvampi valinta kuin minulle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...