Leïla Slimani: Kehtolaulu

Osta kirja itsellesi

Kehtolaulu on jo usean palkinnon voittanut psykologinen jännitysromaani, joka on silti vähän jäänyt lukijoilta huomaamatta.

Nuori perhe saa palkattua itselleen täydelliseltä vaikuttavan lastenhoitajan Louisen. Hän on niin hyvä, että Myriam, perheen äiti, antaa Louiselle koko ajan enemmän vastuuta ja nauttii työpaikan rauhallisuudesta.

Kehtolaulu löytyy kirjastosta jännityksestä, mutta kirjallisena teoksena laittaisin sen kaunokirjallisuuteen. Mitään mysteeriä kirjassa ei myöskään ole. Ensimmäiset lauseet kertovat, mitä on tapahtunut, ja kirja jatkuu kertomalla, miten tragediaan päädytään.

Kehtolaulun tunnelma on synkkä ja ranskalaiseen tyyliin karu; ihmisiä ei silotella, eikä lukijaa paapota. Ei mikään hyvän mielen kirja, mutta sellaista se elämä on.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...