Leïla Slimani: Kehtolaulu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kehtolaulu on jo usean palkinnon voittanut psykologinen jännitysromaani, joka on silti vähän jäänyt lukijoilta huomaamatta.

Nuori perhe saa palkattua itselleen täydelliseltä vaikuttavan lastenhoitajan Louisen. Hän on niin hyvä, että Myriam, perheen äiti, antaa Louiselle koko ajan enemmän vastuuta ja nauttii työpaikan rauhallisuudesta.

Kehtolaulu löytyy kirjastosta jännityksestä, mutta kirjallisena teoksena laittaisin sen kaunokirjallisuuteen. Mitään mysteeriä kirjassa ei myöskään ole. Ensimmäiset lauseet kertovat, mitä on tapahtunut, ja kirja jatkuu kertomalla, miten tragediaan päädytään.

Kehtolaulun tunnelma on synkkä ja ranskalaiseen tyyliin karu; ihmisiä ei silotella, eikä lukijaa paapota. Ei mikään hyvän mielen kirja, mutta sellaista se elämä on.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...