Duane Swierczynski: Keikkakuski

Osta kirja itsellesi

Onnistuneeseen pankkiryöstöön tarvitaan monta asiaa. Yksi tärkeä yksityiskohta on kunnon kuski. Patrick Selway Lennon on sellainen, luotettu ja taidokas keikkakuski. Lennon osallistuu Philadelphian Wachovia-pankin ryöstöön. Saaliiksi saadaan 650 000 dollaria, niinkuin pitikin.

Keikka onnistuu, rahat piilotetaan auton takakonttiin keskelle Philadelphiaan ja sen jälkeen on aika suunnata ulkomaille odottelemaan tilanteen rauhoittumista — mutta siinä kohtaa kaikki menee luonnollisesti pieleen. Suomentaja Juri Nummelinin haastattelussa Swierczynski kertoo, ettei ole kiinnostunut keikkakirjoista, joissa suunnitellaan täydellistä ryöstöä, kiinnostavampaa on pieleen menneen keikan jälkiselvittely.

Alkaa vauhdikas pyöritys, jossa saalisrahoja jahtaavat Lennonin lisäksi sekä italialainen että venäläinen mafia ja joukko yksityisyrittäjiä. Luvassa on runsaasti petoksia ja yllättävä käänne lähes joka luvun loppuun. Reipasta tahtia etenevä tarina on kovaotteinen ja väkivaltainen rikostarina, joka yhdistelee hard-boiled-perinteitä ja nykyaikaisempia vaikutteita.

Keikkakuski avaa yhdessä Viimeisen suudelman kanssa Arktisen Banaanin uuden sarjan moderneja kovaksikeitettyjä dekkareita, jotka julkaistaan genren perinteitä kunnioittaen suoraan edullisina pokkareina. Tämä kirja on helposti kympin arvoinen annos nopeatempoista väkivaltaviihdettä. Ossi Hiekkalan tyylikäs kansikuvamaalaus on syytä mainita erikseen, sen verran tyylikäs se on.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...