David Allen: Kerralla valmista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

David Allen ja Getting Things Done on jo jonkinlainen legenda tuottavuuskonsultoinnin alalla. Kerralla valmista, Allenin opas stressistä kärsiville tietotyöläisille, on huikea myyntimenestys, joka on käännetty useille eri kielille.

Menestys ei ole tullut tyhjästä: kirja on järkevä opas tehokkaampaan työskentelyyn. Nykyajan tietotyöläisiä vaivaa työn epämääräisyys: projektit jatkuvat iäisyyteen ja energiaa kuluu valtavasti pelkästään siihen, että pysyy kärryillä tehtävistä, joista on selvittävä. Sähköpostin ja muiden hoidettavien asioiden virta tuottaa huonosti organisoituneelle työntekijälle pahimmillaan vaarallisen noidankehän.

Allenilla on tarjolla ratkaisu näihin ongelmiin. Allenin menetelmä on yksinkertainen, mutta tehokas. Siihen sisältyy yksinkertaisen, mutta hyvän organisointijärjestelmän kehittäminen ja sen käyttäminen asioiden hoitamiseen siten, että jokainen vastaantuleva asia saadaan nopeasti käsiteltyä: pöydälle ilmestyvä asia sijoitetaan välittömästi organisointijärjestelmän oikeaan lokeroon tai heitetään saman tien roskikseen. Isoja projekteja ajatellaan konkreettisesti seuraavan toimenpiteen näkökulmasta. Tarkoituksena on vapauttaa aivot murehtimiselta keskittymään työntekoa edistävään ajatteluun.

En ollenkaan epäile, etteikö Allenin järjestelmä toimisi. Kirja onnistui vakuuttamaan minut siinä määrin, että tietokoneeni työpöydällä on nyt kansio, jossa on tarpeelliset muistilistat, joiden avulla pidän moninaiset projektini kurissa – toivon mukaan. Kerralla valmista on innostava ja ihastuttavan konkreettinen kirja, joka ei turhaan harhaile filosofian puolelle vaan keskittyy yksinkertaisiin ja helposti toteutettaviin käytännön toimenpiteisiin. Tätä kirjaa on helppo suositella kaikille, jotka kokevat olevansa helisemässä projektiensa kanssa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...